SONGÜL KONAR

“ARILARIN ÖMÜRLERİNİN HEP DEVAM ETMESİNİ DİLİYORUZ”

Kırım, arıcılık mesleği ile uğraşanların Dünya Arılar Günü’nü kutlayıp bereketli bir yıl olması temennilerinde bulunurken şu açıklamaları yaptı: “Bugün malumunuz Dünya Arılar Günü, genelde biliniyor ama yine de hatırlatmakta fayda var. Su olmazsa yaşam olmaz, oksijen olmazsa hava olmaz eş değerindeki bir konu; arı olmazsa yaşam olmaz. Bilim insanlarının, bu güne kadar yetişmiş olanların, konularında faaliyet gösterenlerin önemli bilgilerini aldık, okuduk. Hayatta olanlar da bu mücadeleyi sürdürüyor. Öncelikle Dünya Arılar Günü bütün insanlığa ve bütün dünya varlıklarına hayırlı olsun, arıların ömürlerinin hep devam etmesini diliyoruz.”

Hüseyin Kırım aynı zamanda arılara yapılan yanlış ilaçlama uygulamalarından da bahsederek ilgililerin üzerlerine düşen görevleri bütün hassasiyetleri ile yapmaları gerektiğinin altını çizdi.

“BUNLAR YANLIŞ İLAÇLARLA MÜCADELEDEN KAYNAKLANIYOR”

Kırım: “Tarımda zirai mücadelede kullanılan böcek ilaçlarıyla ilgili uygulamalar hep göz ardı edilerek yapılıyor. Bunun neticesinde arılarımız ölüyor. En son 1 buçuk ay kadar önce Bursa bölgesinde kovanlar topluca öldü. İnsan üzülüyor. Binlerce arı kolonisine gelmiş, ölmüş. İşte bunlar yanlış ilaçlarla mücadeleden kaynaklanıyor. Hep temenni ediyoruz ‘İnşallah inşallah’ diye, bu ‘İnşallah’lar da olmasın artık. İcraatlar gerçek olsun, takipler gerçek olsun. İlaç üreticilerine ruhsat verenler hangi makamlarsa onlar da üzerine düşen hassasiyeti uygulamaları ile göstersinler, dileklerimiz bu yönde. Bize zararı var mı? Elbette ki var. Bal en büyük besin kaynağı. Daha önce de hatırlatmıştım dünyanın önde gelen bebek maması üreten firma ayçiçek balı alıyor. Bebeğimize üretilecek mamanın hammaddesi ayçiçek balı. Diğer ballar değil. Ne kadar önemli olduğunu bu şekilde de görebiliriz. Ayçiçek deyince; o sarı güzel çiçek ve onun üzerine konan arılar benim gözümün önüne geliyor. 2019 bal üretim yılında bütün arıcılık ile uğraşanlara, bal üretimi ile uğraşanlara ve emeği geçenlere kolaylıklar diliyorum. Sezonlarının bereketli geçmesini diliyorum.”diyerek sözlerini noktaladı.