HABER MERKEZİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Anıl Yalap'ın cenazesi, düzenlenen askeri törenin ardından uçakla Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine oradan da karayoluyla Kırklareli Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Hastaneden alınan şehit Anıl Yalap'ın cenazesi baba ocağı olan Kırklareli'nin Kofçaz ilçesine bağlı Tastepe köyüne getirilerek helallik alındı. Ardından cenaze tören için Kofçaz Merkez Camii'ne getirildi. Buradaki tören Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 55'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Cihan Uzun, 5'inci Kolordu Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz, Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, şehidin annesi Kıymet, babası Elmas, kardeşleri Kemal ve Nuri ile binlerce kişi katıldı.
Kırklareli Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Çukurca'da şehit olan Anıl Yalap'ın 2 yıl önce asker olduğunu ve şehit olabileceği düşünerek sevgilisini bıraktığını söyledi. Müftü Demirtaş, "Dün şehit ailemizi ziyaret ettim. Burada bana yaralı olduğu halde şehit arkadaşlarına ihanetlik olmasın diye geri döndüğünü ve sevgilisini, çocukları olduğunda yetim kalmasını istemediğini bıraktığını söylediler." dedi. Cami bahçesine tekerlekli sedye ile gelen şehit annesi Kıymet Yalap, taziyeleri kabul ettikten sonra oğlunun tabutuna sarıldı. Tabutun önündeki fotoğrafını öpen anne Yalap, "Annen kurban olsun sana yavrum. Doyamadım ben sana yavrum. Yavrum anneni görüyor musun burada?" diye gözyaşları döktü.
Kofçaz Merkez Camii'nde Milli Bakanı Yılmaz'ın da katıldığı öğle namazının ardından şehit Anıl Yalap'ın cenazesi omuzlarda cenaze aracına taşındı. Ardından askeri bando eşliğinde şehit Anıl Yalap Tastepe köyü mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Kırklareli şehidini uğurladı

Kırklareli şehidini uğurladı

Kırklareli şehidini uğurladı