Edirne Belediye Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, ortaklaşa bir proje yürüterek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’yle ilgili bugüne kadar yapılmış tüm çalışmaları toplayıp dijital ortama aktaracak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, çalışmanın uluslararası standartlarda gerçekleştirileceğini kaydetti. Proje kapsamında ulusal gazetelerde Kırkpınar ile ilgili çıkan haberlerin de taranacağını ifade eden Sedefçi şunları söyledi:
“Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yıllara ve boylarına göre sonuçları, Kırkpınar Ağa ve Başpehlivanların özgeçmişleri, arşivlerde yer alan ve ulusal gazetelerdeki Kırkpınar Güreşleri ile ilgili haber bültenleri ile Kırkpınar Güreşleri ile ilgili tüm bilgi ve belgeler dijital ortamda yer alacak. Bu çalışma kapsamında Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile ilgili bugüne kadar yapılmış tüm basılı yayın çalışmaları da (bu çalışma ile elektronik ortamda bir veritabanında toplanacaktır. İlgili yayın evi ve yazarlarından alınacak olan izin ile elektronik ortamdan bu çalışmalara da ulaşabilme imkânı sağlanmış olacaktır.”
Edirne Belediye Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Festivali’nin 652’ncisi bu yıl 1-7 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlenecek.(İHA)