AYŞİN SEÇİL GEZER

Saat 14.00 sıralarında, Keşan Mezbahası’nın arkasından Beyendik kavşağına giden yol üzerinde, Koru mevkiinde ceviz ve badem ekili alanda yapılan ‘Hasat Şenliği’ne; Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Atilla Bayazıt, Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Bülbül, bazı oda ve borsa başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar ve üreticiler katıldı.

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın sunuculuğunu KİSKÜB (Keşan İlçesi Sert Kabuklular Üreticiler Birliği) Başkanı Şafak Uslu yaptı.

HERKESİ CEVİZ VE BADEM YETİŞTİRMEYE DAVET EDİYORUZ

Katılımcılara ‘Hoş geldiniz’ diyerek sözlerine başlayan Şafak Uslu, şunları söyledi: “Bu yaptıklarımız zaman ve emekle gerçekleşti. Devletimizin büyük destekleri oldu. Devletimiz gücümüze güç kattı. Yapılan her şey için devletimizin yetkili organları teşekkür ediyorum. Tıp otoriteleri ve beslenme uzmanları ceviz ve bademin sağlığa oldukça yararlı olduğunu söylüyorlar. Badem ve cevizin tüm ülkemizde yaygınlaşmasına canı gönülden istiyoruz. Ülkemizde badem ve cevizin % 70’inin ithal edildiğini düşündüğümüz zaman artık ‘yerli malı’ deme zamanının geldiğini düşünmekteyiz. Bu kapsamda herkesi yerli malı tüketmeye ve üretimin artması için ceviz ve badem yetiştirmeye davet ediyoruz. Biz bahçelerimizde iyi tarım üretimi yapmaktayız.”

Şafak Uslu’nun ardından Birlik danışmanı Seda Kızılok, iyi tarım hakkında kısa bilgilendirmede bulundu.

İYİ TARIMIN GELİŞTİRİLMESİNİ HEDEFLEMEKTEYİZ

Hasat Şöleni’nde konuşan Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Atilla Bayazıt da şunları söyledi: “İyi tarım politikasındaki en önemli amaç sağlıklı nesiller yetiştirmektir. İlimizde 2010 yılında başlayan iyi tarım uygulamaları 2017 yılı sonu itibariyle 156 üreticimizle toplam 95 bin 142 dekar alanda yürütülmektedir. Bu sayı yetersiz ama ileriki zamanlarda inşallah artacaktır. Bizler müdürlük olarak iyi tarımın geliştirilmesini hedeflemekteyiz. Üreticilerimizin hepsini kutluyorum, bu organizasyonun hayırlı olmasını diliyorum.”

EMEĞİ GEÇEN HERKESİ KUTLUYORUM

Bayazıt’tan sonra Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Bülbül de söz aldı ve şunları söyledi: “Bu alanı yıllar sonra böyle görünce bizler heyecanlandık. Zamanında bu bölgeyle ilgili birçok plan kurduk. Buralarda nasıl ceviz-badem yetiştirebiliriz diye planlar yaptık. Çok şükür bugünleri gördük. Ben emeği geçen herkesi kutluyorum.”

ÜLKEMİZE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAKTIR

 ‘Hasat Şenliği’nde son olarak Keşan Kaymakamı Nuri Özder, konuştu ve şöyle dedi: “Burada sizlerle beraber olmanın mutluluğu içerisindeyim. Burada önemli bir iş yapılıyor. Bu ürünlerin bilinçli bir şekilde üretilmesi ülkemize büyük katkı sağlayacaktır. Biz devlet olarak bu tip çalışmaların ve üreticilerimizin yanındayız. Bu programı hazırlamakta payı bulunan herkese teşekkür ederim, hayırlı olmasını dilerim.”

Programın sonunda hasat makineleri ile sembolik olarak birkaç badem ağacı hasat edildi. Üreticilerin hasat makinelerine ilgisi yoğun oldu.