Toplantı,(Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda saat 15.00’te başladı.

Bakanlık temsilcileri Ramazan Sel ve Kenan Özdal gözetiminde yapılan toplantıya, Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serin, Mecidiye Belediye Başkanı Recep Çınar, Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, birlik üyeleri, İpsala ve Enez’den gelen üreticiler katıldı.

  

Mali genel kurul, divan heyetinin oluşturulması ile başladı. 

Yapılan oylamada divan başkanlığına Hasan Şen, katip üyeliklere Özgür Meşegür ve Murat Gökdeniz, oy tasnifçiliğine de Erkan Cankara ve Ahmet Semerci getirildi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, yönetim kurulu faaliyet raporu Ahmet Serin, denetim kurulu raporu da Birlik Denetleme Kurulu Üyesi Güngör Makak tarafından okundu.
2013 yılı tahmini bütçesinin 24 bin 100 TL olarak kabul edilmesi ve raporların ayrı ayrı aklanmasının ardından, divan başkanlığına bir öneri sunuldu. Öneride İpsala ve Enez ilçelerinde üretim yapan üreticilerin de tüzük değişikliği yapılarak birliğe üye olabilmesi ve yapılacak çalışmalar için yönetim kuruluna yetki verilmesi yer aldı. Önerge oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda, gündem maddeleri arasında bulunan projelerin uygulamaya konulması için yönetim kuruluna yetki verilmesi, birliğin Trakya Kalkınma Ajansına ticari faaliyetlerde bulunmayacağına dair beyanname verilmesini ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın oluşturduğu Ceviz Eylem Planı görüşülerek karara bağlandı.