** Yemekte konuşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız: “Emek ve

uğraşlarımız Keşan’ımıza ve kızanlarımıza helal olsun, feda olsun.” dedi.

** Proje Sorumlusu Olcay Bilmiş de proje kapsamında yer alan faaliyetleri slayt eşliğinde anlattı.

 

 

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce hazırlanan “Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor” projesi kapsamında, “Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor Kurs Tanıtım Yemeği”, 3 Haziran 2014 Salı akşamı İstasyon Mahallesi’ndeki Öğretmenevi Sosyal Tesisleri’nde verildi.

Yemeğe; projenin içinde yer alan ve kurs eğitimi verilen Roman çocukların yanısıra, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Boyalık ve Adnan Vural, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mahir Sağlık, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Alptekin Özgen, proje ortağı kurumların amirleri, bazı mahalle muhtarları, emniyet personeli ve basın mensupları katıldı.


YILDIZ: “EMEK VE UĞRAŞLARIMIZ KEŞAN’IMIZA VE KIZANLARIMIZA HELAL OLSUN FEDA OLSUN”

Yemeğin açış konuşmasını yapan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, konuklara ‘hoş geldiniz’ dedikten sonra, proje kapsamında toplanıldığına işaret ederek, proje tutarının 217 bin 180 TL olduğunu ve 11 aşamadan meydana geldiğini belirtti.

Yıldız, “Projemizdeki tüm emek ve uğraşlarımız Keşan’ımıza ve kızanlarımıza helal olsun, feda olsun.” dedi.

Ahmet Yıldız’ın ardından ise Proje Sorumlusu polis memuru Olcay Bilmiş tarafından slayt eşliğinde projede yer alan faaliyetler hakkında bilgi aktarıldı.


OLCAY BİLMİŞ, PROJENİN FAALİYETLERİ HAKKINDA BİLGİ AKTARDI

Bilmiş, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında onaylanan 217 bin 180 TL tutarındaki “Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor” projesi faaliyetleri kapsamında bugüne kadar yapılanlarla ilgili şu bilgileri aktardı:

“1) ‘Sınavlara Yönelik Doküman Desteği Sağlanması’ faaliyeti ile ilgili olarak;

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte koordineli olarak SBS’ye hazırlanan 17 ortaokulda 8. sınıflarda eğitimlerine devam eden 50 öğrenci ve LYS’ye hazırlanan 12 lisede 12. sınıflarda eğitimlerine devam eden 50 öğrencinin tespitleri yapılarak öğrencilere verilecek olan yardımcı ders kitapları 21 Mart 2014 tarihinde alımları yapılıp öğrencilerin okullarına gidilerek okul müdürleri refakatinde öğrencilere dağıtımları yapılmış, 28 Mart 2014’te de Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü desteği ile 16 öğrencinin katımıyla Mecidiye Ortaokulunda, 26 öğrencinin katılımıyla Paşayiğit Ortaokulu’nda ve 36 öğrencinin katılımıyla Orhaniye Ortaokulu’nda SBS’ye yönelik kurs açılmış, yine toplam 7 lisede eğitimlerine devam eden 26 öğrenci ise öğrenim gördükleri okullarda sınıf öğretmenlerinin desteği ile eğitim programına alınmıştır.

2) ‘Sosyal İletişim ve Kaynaşma Yarışmalarının Düzenlenmesi Bilgi Yarışması’ faaliyetleri ile ilgili olarak;

7 Nisan 2014 Pazartesi günü saat 11.00’de ilçemizde bulunan 12 lise arasında Keşan Belediyesi Köşk Düğün Salonu’nda 500 kişinin katılımıyla ‘Keşanlı Gençler Yarışıyor’ isimli ‘Genel Kültür Bilgi Yarışması’ düzenlenmiş, yarışmada dereceye giren öğrencilere ve tüm katılan öğrencilere hediyeleri 10 Nisan Polis Haftası etkinliklerinde verilmiştir.

3) ‘Sosyal Amaçlı Eğlence Programlarının Düzenlenmesi-Uçurtma Şenliği’ faaliyetleri ile ilgili olarak;

10 Nisan Polis Haftası’nda, 19 ilköğretim okulunda yoksul aile çocuklarının ve suça sürüklenme ihtimali olan çocuk ve gençlerin tespiti İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılmış, proje kapsamında değerlendirilmesi yapılarak Uçurtma Şenliği’ne katılım sağlanmıştır.

9 Nisan 2014’te saat 14.00’te ilçemiz Yeni Mahalle Eren Caddesi ile Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kesişiminde bulunan boş arazide öğrencilere dağıtımı yapılacak uçurtmalar temin edildikten sonra Uçurtma Şenliği yapılmıştır. Şenlikte öğrencilere kurumsal baskılı 2000 adet uçurtma dağıtılmış, şenliğe katılan yaklaşık 5000 kişiye ikramda bulunulmuştur.

4) ‘Kültürel ve Sosyal Amaçlı Gezi Organizasyonları Şehir Dışı Gezi’ faaliyetlerinin Ankara gezisi faaliyeti ile ilgili olarak;

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile ilçemizde bulunan 17 ortaokulda eğitimlerine devam eden 40 öğrenci tespit edilmiş, 40 öğrenci ve 4 gözlemci personel olmak üzere toplam 44 kişi ile 21-23 Nisan 2014 tarihleri arasında Ankara gezisi yapılmıştır.

Ankara’da 4 otelde 2 gece konaklama yapılmış, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nün görevlendirmiş olduğu Trafik Eskortu ile birlikte sırasıyla tur şirketinin temin etmiş olduğu 2 rehber eşliğinde eski TBMM (Kurtuluş Savaşı Müzesi), eski 2. TBMM (Cumhuriyet Müzesi), Etnografya Müzesi, Yeni TBMM, Gençlik Parkı, Akvaryum, Koç Müzesi ve Ankara Kalesi,

23 Nisan 2014’te de Anıtkabir (23 Nisan etkinliklerinde mozoleye çiçek koyma), Cumhurbaşkanlığı Köşkü Müze Köşk Çankaya, Atatürk Evi, Altın Park, Atatürk Orman Çiftliği, Resim ve Heykel Müzesi gezilmiştir. Gezi esnasında öğrencilerle birlikte fotoğraf ve video çekimi yapılıp CD ortamına aktarılarak öğrencilere anı olması için dağıtılmıştır.

4-) ‘Kültürel ve Sosyal Amaçlı Gezi Organizasyonları Şehir Dışı Gezi’ faaliyetinin Samsun Gezisi faaliyeti ile ilgili olarak;

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile ilçemizde bulunan 12 Liseden eğitimlerine devam eden 40 öğrenci tespit edilmiş, 40 öğrenci ve 4 gözlemci personel olmak üzere toplamda (44) kişi ile 18-19 Mayıs tarihlerinde Samsun Gezisi yapılmıştır.

Samsun ilinde 4 otelde 2 gece konaklama yapılmış, burada tur şirketinin temin etmiş olduğu rehber eşliğinde Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Gazi Müzesi, Onur Anıtı, Saathane Meydanı ve Büyük Cami,

19 Mayıs’ta İlkadım Anıtı, Bandırma Vapuru, Atatürk Köşkü, Kent Müzesi, Yabancılar Çarşısı (Rus Pazarı), Amisos (Baruthane) Tepesi, Amazon Adası, Hayvanat Bahçesi ve Piazza AVM gezilmiş olup; gezi esnasında öğrencilerle birlikte fotoğraf ve video çekimi yapılıp CD ortamına aktarılarak öğrencilere anı olması için dağıtılmıştır.

5-) ‘Talep Edilen Sportif Alanda Turnuva Düzenlenmesi’ faaliyeti kapsamında;

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 14 ilkokul, 14 ortaokul ve 8 lise olmak üzere toplam 36 Futbol Okul Takımı oluşturulmuş, oluşturulan bu takımlarla Keşan Belediye Başkanlığı’nın ilçemiz Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Semt Sahası’nda toplam 44 maç yapılmak üzere 12 Mayıs 2014 Pazartesi günü saat 10.00’da Halı Saha Futbol Turnuvası’na başlanarak turnuva 28 Mayıs’ta sona ermiştir. Dereceye giren 9 okul takımındaki öğrencilere çeşitli hediyeler verilmiştir.

6-) “Mesleki Eğitimler Verilmesi-Eğitim Programlarının Oluşturulması’ kapsamında Seracılık Kursu faaliyeti ile ilgili olarak;

Proje kapsamındaki çocuk ve gençlerimizin hem meslek sahibi olmalarını hem de sosyal işlevselliklerinin geri kazanmalarını sağlamak için risk altında bulunan çocuk ve gençlerin mesleki beceri ve iş imkânı kazandırmak sureti ile topluma yararlı bireyler olabilmeleri yolunda destek olunması amacıyla ilçemizde suça bulaşmış veya suça bulaşma ihtimali olan 15-18 yaş arası 30 erkek ve 30 bayan gencimiz tespit edilmiştir.

Tespit edilen gençlerimizden 16 kız ve 9 erkek olmak üzere toplam 25 gencimize yönelik 1. Grup olarak Edirne İş-Kur İl Müdürlüğü, Keşan Belediye Başkanlığı, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ortaklığı ile toplam 168 saat ve 28 iş günü sürecek Seracılık Kursu’na 30 Mayıs 2014 Cuma günü başlanmıştır. 2 grup olarak toplam 35 kişi 9 Temmuz 2014 Çarşamba günü kursa başlayacaktır.”

Olcay Bilmiş ayrıca proje ile ilgili olarak “Eğitim Verilenlere Rehberlik Edilmesi-Yönlendirme ve Teşvik Etme” faaliyeti ile ilgili olarak çalışmalara başlandığını ve aile ziyaretlerinin planlamasının yapıldığını belirtti.

“Eğitimini Tamamlayanlara İstihdam Olanağının Sağlanması-İlgili Kurum-Kuruluş ve STK’larla İşbirliği İçerisinde İş İmkanlarının Belirlenmesi” faaliyeti ile ilgili olarak da Seracılık Kursu bitiminde faaliyete başlanacağını kaydeden Bilmiş, “Toplumda Ön Plana Çıkmış Kariyer Sahibi Rol-Model Kişilerle Çocukların Tanıştırılması ve Konuşturulması” faaliyeti ile ilgili olarak ise çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Olcay Bilmiş, “Kısa Süreli Sportif Eğitimler Verilmesi” faaliyeti ile ilgili olarak Keşan İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nce ilçedeki okullarla gerekli yazışmaların yapıldığını ve önümüzdeki günlerde Taekwondo ve Basketbol Yaz Kursları açılacağını; “Sosyal Amaçlı Eğlence Programlarının Düzenlenmesi-Diğer Sünnet Şöleni” faaliyeti ile ilgili olarak da 25 çocuk tespit edildiğini ve bu çocukların sünnetleri ile ilgili olarak İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Keşan Devlet Hastanesi Baş Hekimliği ile birlikte gerekli planlamanın yapıldığını bildirdi.

Bilmiş’in faaliyetlerle yaptığı tanıtımın ardından, yemek devam etti, yemek sonrası ise konuklar ile Roman çocuklar hatıra fotoğrafı çektirdi ve program sona erdi.