Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor Projesi’nin Sünnet Şöleni etkinliği dün yapıldı. Daha önceden sünnet ettirilen 40 çocuğa 1’er gram altın takılırken, mevlit okundu, pilav ayran ikramında bulunuldu. 

Saat 14.00 sıralarında Köşk Düğün Salonu’nda başlayan etkinliğe; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Nevzat Bilgin, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Proje Sorumlusu Başpolis Memuru Olcay Bilmiş, dair amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, proje kapsamında sünnet ettirilen 40 çocuk ve yakınları ile vatandaşlar katıldı.

ÖZCAN:HERKESİN YAPABİLECEĞİ BİRŞEYLER VAR

Programda ilk olarak söz alan Mehmet Özcan, projenin hazırlanmasında emeği geçen herkesi kutladığını belirterek, “Proje Sorumlusu Başpolis Memuru Olcay Bilmiş’i ayrıca tebrik ediyorum. Bu bir sosyal duyarlılık işidir. Toplumda herkesin erişebildiği kadar, insanlarımıza yapabileceği bir şeyler var. Bu proje onun göstergesidir. Projenin şuanda faydalarını görüyoruz. 40 çocuğumuzun sünnetini yaptırdılar. Bunun akabinde bir sera sözümüz vardı. Bu konuda bizim olurumuz vardır. Maddi destek de vereceğiz. Yeter ki birkaç gencimizi meslek sahibi yapalım. Önemli olan toplumumuza bir şeyler kazandırmak.” dedi.

DINKIRCI: KEŞAN’IN GÜZEL GELECEĞİNE BERABER YÜRÜMEK ZORUNDAYIZ

Daha sonra söz alan Bekir Dınkırcı, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ve projeye katkı sağlayan herkese teşekkür ettiğini ifade ederek, şunları söyledi: 2 yıldır ilçede görev yapıyorum. Keşan’ın güzel geleceğini beraber yürütmek zorundayız. Bu projenin sosyal, kültürel ve ekonomik ayağı var. Yeterli mi? Değil. Yapacağımız çok şey var. Keşan’ın geleceğinde doğalgazın bölgeye gelmesiyle birlikte yüzlerce insana istihdam sağlanacak. Çocuklarımızı mesleki eğitime yönlendirelim. Geleceği yakalamak istiyorsak bu ve buna benzer projelerle kalitesini arttırdığımız gençleri istihdam etmek zorundayız. Ciddi bir çalışmanın içerisindeyiz. Bölgede kurulmasını planladığımız tarım ve gıda organize sanayi bölgesi. Doğalgaz beraberinde organize sanayi bölgesini getirecek. Organize sanayi bölgesi istihdam getirecek.”

Şölen, Bekir Dınkırcı’nın konuşmasının ardından Keşan İlçe Müftü Vekili İbrahim Kuş tarafından dua okunmasıyla devam etti.

Okunan duanın ardından takı yapıldı. Kaymakam Bekir Dınkırcı ve protokol üyeleri çocuklara takı taktı. Şölen, mevlit okunması ve ardından pilav-ayran ikramı ile sona erdi.