HABER MERKEZİ

Keşan’da kurbanlık hayvan satışı yapan İsmail Kızıl, iyi bir kurbanlık hayvanın nasıl olduğunu, kurbanlık seçiminin nasıl yapılacağı konusunda açıklamalarda bulundu.

Kurbanlık olarak alınacak hayvanın ilk olarak sağlıklı olması gerektiğine dikkat çeken İsmail Kızıl, “Kurbanlık alırken ilk olarak dikkat edilmesi gerekenler hayvanın boynuzu, herhangi bir yerinde çıban var mı, herhangi bir rahatsızlığı var mı; bunlara bakılmalı. Kurbanlık olarak seçilen hayvanda herhangi bir hata kusur bulunmaması lazım. Dişi hayvan da seçilebilir ancak gebe olmaması lazım.” dedi.

KÜÇÜKBAŞ KURBANLIKTA FİYATLAR 1000-1800 TL ARASINDA SEYREDİYOR

Kurban edilecek küçükbaş hayvanın 45 kilogramdan aşağı olmaması gerektiğini söyleyen İsmail Kızıl, “Kurban edilecek hayvan en az 45-50 kilogram olmalıdır. 45 kilogramda 23 kilogram civarında kemikli et çıkar. Paskül fiyattı da 24 TL olarak açıklanmıştı. 50 kilogramlık bir hayvan bin 200 TL’ye denk geliyor. Küçükbaş kurbanlıkta fiyatlar 1000-1800 TL arasında seyrediyor. Herkes kesesine uygun olan kurbanlığı seçiyor. Burma keçilerin fiyatları da aşağı yukarı böyle.” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLAR KÜÇÜKBAŞ KURBANLIK SEÇİMİNİ GENELDE SON GÜNLERE BIRAKIYOR

Talebin geçen yıla göre az olduğunu da kaydeden Kızıl, “Vatandaşlar küçükbaş kurbanlık seçimini genelde son günlere bırakıyor. Bayramın 1. ve 2. günlerinde daha yoğun oluyoruz. Keşan’daki hayvan pazarında da Cumartesi-Pazar-Pazartesi günleri satış yapılacak.” diyerek sözlerini noktaladı.