Kızılay Derneği Keşan Şubesi ve Kızılay Edirne Kan Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen kan bağışı kampanyalarında yer anlamında destek veren işletmeci Hasan Gülcan’a takdir ve teşekkür belgesi verildi.

Saat 14.00 sıralarında başlayan törene; Kızılay Derneği Keşan Şubesi Başkanı Vedat Koyuncu, Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Serpil Evrensel, Kızılay Edirne Kan Merkezi’nden Dr. Vedat Arpacı katıldı.

KOYUNCU: KAN BAĞIŞI SAYISINI ARTTIRMAK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ

Törende ilk olarak söz alan Kızılay Derneği Keşan Şubesi Başkanı Vedat Koyuncu, Kızılay’ın aktif şekilde çalıştığını kaydederek,  “Kızılay, Keşan’a kan toplamak amacıyla her geldiğinde, Atatürk Parkı işletmecisi Hasan bey her zaman kapılarını bize açtı. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Kızılay’ın gönüllük esasına dayalı bir dernek olduğunu da vurgulayan Koyuncu, “Türk toplumu yardımı seven ve koşan bir millettir. Kan bağışı sayısını artırmamız için çalışmalıyız. Yapılamayan tek ilaç kandır. Bunun bilinciyle toplumu kan bağışı kampanyalarında kan vermeye davet ediyorum” diye konuştu.

EVRENSEL: KEŞAN ÇOK DUYARLI

Daha sonra söz alan Edirne Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Serpil Evrensel şöyle konuştu: “Keşan’daki insanlar kan bağışı konusunda çok duyarlı. Bunun yanı sıra; park işletmecisi Hasan Gülcan’ın yapmış olduğu misafirperverliğin ve örnek davranışın Keşan’da tüm işletmecilere, derneklere örnek olmasını diliyorum. Bu konuda kendisine de teşekkür ediyorum.”

GÜLCAN: AMACIMIZ İNSANLARA FAYDALI OLMAK

Evrensel’in ardından söz alan park işletmecisi Hasan Gülcan da, Kızılay’a her zaman destek vermeye devam edeceklerini belirterek, “Yeter ki, insanlara azıcık ta olsa faydamız olsun. Bana verilen plaket ve teşekkür belgesi için de kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

ARPACI: HERKESİ KAN VERMEYE DAVET EDİYORUM

İnsanların kan vermesinin sağlık açısından iyi olduğunun altını çizen Vedat Arpacı, “Erkekler, 3 ayda bir olmak üzere yılda 4 defa; kadınlar da 4 ayda bir olmak üzere yılda 3 defa kan verebilirler. Kan verme konusunda insanlarımızı duyarlı olmaya ve herkesi kan vermeye davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Koyuncu, Atatürk Parkı işletmecisi Hasan Gülcan’a plaket verirken, Edirne Kızılay Kan Merkezi yetkilileri de, Gülcan ve Koyuncu’ya teşekkür belgesi verdi.