ENEZ MEKTUBU

ENEZ’DE SON ON YILDA NEREDEN NEREYE GELDİK? (3)

İKTİDAR NİMETİ Enez’e hiç mi gelmedi? Geldi. Örneğin şehir girişine KAPI olarak geldi, sonradan pervanesi kopup kaybolan YEL DEĞİRMENİ Figürü olarak geldi. En önemlisi İŞKUR olarak geldi.  Enez eski Belediye Başkanı Abdullah Bostancı bu imkanı ve uygulamayı da üretime, hizmete yöneltmek yerine kendine taban yaratmak için kullandı.. Bu fırsatı çoğunun hiçbir beceri ve niteliği olmayan kendi yandaşlarına tanıdı. Şimdi kulağımıza gelen söylentilere göre 15 kadar kişiye İŞKUR çalışanı olarak, çalışmadan bile para ödendiği, yani bunların BANKAMATİK İşçisi statüsünde yattıkları yerden beslendikleri iddia edildi. Bunlar öylesine Bostancı’nın paralı askerleriydiler ki emirle ve yönlendirilerek Dernek toplantımızı bile bastılar. Bizleri ve sahil sakinlerini susturmaya çalıştılar.

***

“Nereden nereye geldik” diye başladık ama geldiğimiz noktada “İKTİDAR NİMETLERİ”nden yararlanıp çağ atlamak şöyle dursun Enez beş yıl daha kaybetti. Kaybedilen sadece Enez’in geleceği değildi. Dostluklar, arkadaşlıklar, İnsanların birbirlerine güveni kaybedildi. İş yerleri yıkılan, kapatılan insanlar huzursuz aylar yıllar yaşadı.. Esnaf huzursuz ve korkulu bir 5 yıl geçirdi. Yeni yatırım için gelenler, niyet edenler vaz geçti, gelmedi.. Belediyeden bir ruhsat, bir imar onayı almak aylar sürdü ve yılan hikayesine döndü.. Sahil sakinleri itilip kakıldı. Belediye bir hizmet kapısı olmaktan çıktı, bir eziyet merkezi oldu.

***

İşin ilginç olan bir başka yönü ise Bostancı’nın bu başarısızlığını, beceriksizliğini, kaçınılmaz yenilgisini görüp de duruma el koyamayan AKP üst yönetimleriydi. İktidar nimetlerinin getirilmesinde Bostancı’ya hiçbir şekilde öncü ve yardımcı olmadılar.  Örneğin Milletvekili Fatma Aksal Enez’e hiçbir zaman bir proje, bir yatırım haberi ile gelmedi.. Aksal sadece Cumhurbaşkanı’nın kullandığı sözcüklerle ondan bize selam getirdi. “Allah yar ve yardımcınız olsun” diyerek işleri Allah’a havale etti. AKP Enez İlçe Yönetimi’nin Bostancı konusundaki uyarı ve önerilerini es geçti. Bostancı’da ısrar etti.. Hatta Sayın Aksal’ın bu kadar ısrarının nedenleri bazı hoş olmayan söylentilere bile neden oldu.

***

Bunları niye yazdım? Sonuçta 5 yıl sayılı gündü, geldi geçti. Halk gerekeni yaptı.. Bostancı dönemini tümüyle kapattı. Ama şimdi yeni bir yönetim var. Henüz onları eleştirme aşamasına gelmedik. Elbette bir süre daha onlara zaman tanınması gerekiyor. Ama bu susup bekleyeceğimiz anlamına da gelmez.. Yeni başkan ve Yöneticilerimiz için bu yazı biraz da “Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla”   mahiyetinde. Umarım kendilerine yol haritası çizerken bu yazıların yararı olur.

***

Devam edeceğiz… Eskiye bakarak, doğru ve yanlışları irdeleyerek biz de yeni yönetime öneriler getirmeye çalışacağız… Yeni yönetim eski dönemlerden farklı olmak ve bu farkını ortaya koymak zorundadır. Yalnız yeni yönetim değil, tüm Enezliler günlük menfaatlerden, hak edilmeyen çıkarlardan uzak, dostluğa, kardeşliğe ve huzura dayalı bir projenin parçası olmalıdır.

Peki, bu nasıl olacak? Sonra ki yazımın konusu da bu.

(devam edecek)