Sonay CAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam’daki toplantıda “Denizli ilinde şahit olduk. Yurtların yetersizliği beraberinde çeşitli sıkıntılar doğuruyor. Üniversite öğrencisi genç kız, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor” diyerek üniversite öğrencileri üzerinde baskı oluşturması üzerine ülke genelinde AK Parti’yi protestoya dönüşen eylemlere her geçen gün yenileri ekleniyor.

AK Parti’nin kızlı erkekli söylemini protesto etmek amacıyla dün Keşan’da da bir gösteri düzenlendi. “Keşan Gençliği” platformu tarafından düzenlenen eylemde, Keşan Cumhuriyet Meydanı Atatürk Parkı altındaki platformda kızlı erkekli biraraya gelen ve çoğunluğu lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan grup, halaylar çekip şarkılar söyledi, sloganlar attı, ardından kısa bir açıklamada bulunduktan sonra olaysız dağıldı.

Yapılan açıklamada; “AK Parti’yi kızlı erkekli devireceğiz! Bugün AK Parti, dışarıda açlıktan ölen, küçük yaşta evlendirilen ve tecavüze uğrayan gençliği görmezlikten gelip, bizlerin ne içeceğine, ne giyeceğine ve kaç çocuk yapacağına karar veriyor. Keşan Gençliği olarak, buna tepkimizi göstermek için biraraya geldik. Gençlerin dalga dalga büyüyen öfkesi, AK Parti’yi tarihin çöp tenekesine atacaktır.”  denildi. Açıklamanın ardından, kızlı erkekli görüşlerini ortaya koyan eylemciler, olaysız dağıldı.


AK PARTİ BİNASINI DA KIZLI ERKEKLİ POLİSLER KORUDU

Kızlı erkekli protesto sürerken, eylem alanının yakınında olmamasına rağmen AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı binası girişinde, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Kızlı erkekli protesto eylemi sürerken, AK Parti’yi de kızlı erkekli polislerin koruduğu dikkatlerden kaçmadı.