MURAT ARKAN

Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Derviş Günday Konferans Salonu’nda saat 10.00’da gerçekleştirilen toplantıya Keşan Kaymakamı Nuri Özder,  İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin Boyalık, Adnan Vural, Mehmet Ali Yetim, Erdinç Can, Abdülaziz Çıkıkçı ve 45 Köy Muhtarı katıldı.

Divan Heyeti Üyeleri Karacaali Köyü Muhtarı Taner Tezgören ve Şükrüköy Muhtarı Recep Kılıç’ın yerlerini almasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan toplantının gündem maddeleri olan;

  • Kesinleşen 2016 yılı bütçesinin ibraz edilmesi ve çöp toplama hizmeti ile ilgili olarak hane başına alınacak olan yıllık katılım payı bedelinin görüşülmesi,
  • Birlik encümene 2 Muhtar ve 2 İl genel meclis üyesi seçimi, görüşüldü.

Toplantıda konuşan Kaymakam Özder, “Bu mart ayında yaptığımız seçimli genel kuruldur. Ben katılımlarınızdan ötürü hepinize teşekkür ederim.”dedi.

Özder’den sonra söz alan Boyalık ise şunları kaydetti: “Köylere Hizmet Götürme Birliğinde görev alıyoruz. Görevlerimize devam ettik. Adaylığımıza da devam ediyoruz. Eğer beni seçerseniz, yine sizlere hizmet etmekten onur ve şeref duyacağım. Saygılar sunarım.”

İl Genel Meclisi üyelerinden, KKHGB encümen seçimine Hüseyin Boyalık, Adnan Vural, Mehmet Ali Yetim adaylığını koydu. Muhtarlardan birlik encümen seçimine, Lalacık Köyü Muhtarı Mesut Pişkin, Barağı Köyü Erdoğan Palabıyık, Mahmutköy Muhtarı Erkan Eker, Karacali Köyü Muhtarı Taner Tezgören adaylıklarını koydu.

SU BİRLİĞİ OLAN YERLERDE, SU PARASINA İLAVETEN TAHSİL EDİLECEK

İlçe Özel İdare Müdür Vekili Bülent Sorut tarafından, 2016 yılı kesin bütçesi okunarak oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Köy muhtarlarından talep edilecek ve çöp toplama hizmeti ile ilgili olarak hane başına alınacak olan yıllık katılım payı bedelinin görüşülerek hane başına aylık 5 TL ve yılda 60 TL toplanması oy birliği ile kabul edildi. Özder, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Su birliği olan yerlerde bunu su parasına ilaveten tahsil edilecek. Su parasını kendi toplayan köyler toplayıp birliğimize çöp katkısı olarak yatıracaklar. İl genel meclisinde alınan karar da bu şekilde.  Bizim de uygulama olarak yapacağımız budur.”

Alınan karar oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda söz alarak konuşma yapan Akhoca Köy Muhtarı Emrullah Meriç, “Yeşil kartlı, bakıma muhtaç insanlarımız var. Bunlar hane halkı olarak gözüktüğü için biz hane olarak para toplamada sıkıntı çekebiliriz.  Buralarda bir düzenleme yapılması gerekiyor.” dedi. Konuya cevap veren Özder, “Bizim vakıftan yardım alma kriterlerimizi taşıyacak olursa, biz zaten vakıftan destek alırız.” şeklinde konuştu. Seçime geçilmeden önce köy muhtarları söz alarak konuşmalarına devam etti.

BOYALIK 40 OY İLE TEKRARDAN ENCÜMEN ÜYESİ OLDU

Daha sonra, Birlik encümen seçimi oy kullanma aşamasına geçildi. Toplam 50 kişi olmak üzere 5 İl Genel Meclis üyesi ve 45 köy muhtarı oy kullandı. Oy kullanma işleminin ardından sayıma geçildi. Adaylardan Hüseyin Boyalık 40 oy, Adnan Vural 22 oy, Mehmet Ali Yetim 27 oy, Taner Tezgören 26, Erkan Eker 23 oy, Mesut Pişkin 22 oy, Erdoğan Palabıyık 20 oy aldı.

Yapılan seçim sonrasında Hüseyin Boyalık, Mehmet Ali Yetim, Karacaali Köyü Muhtarı Taner Tezgören ve Mahmutköy Muhtarı Erkan Eker birlik encümen üyeliğine seçildi. Yedek üye ise Mesut Pişkin oldu.

Oy oranlarının açıklanmasının ardından toplantı sona erdi.

Toplantıya katılanlar öğle yemeği yemek üzere Besa Köfte Salonu’na geçti. Beraber yenilen öğle yemeğinde karşılıklı görüş alışverişinde bulunularak sohbet edildi.