7 gündür kayıp olan kişi, dün saat 17.00 sıralarında Kocadere Göleti’nde ölü halde bulundu.

Edinilen bilgiye göre, gölete giden bir kişi tarafından, gölet kenarındaki kayalıklarda yüzükoyun yatan bir kişinin görüldü. Bunun üzerine Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine haber verildi. Olay yerine İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mahir Sağlık, Merkez Karakol Komutanı Mehmet Öncel ve jandarma ekipleri geldi. Yüzükoyun yatan kişi göletten çıkarılırken, olay yerine gelen nöbetçi savcı İdris Şeker de inceleme yaptı. Gölette ölü halde bulunan ve yaklaşık 4-5 gün önce öldüğü tahmin edilen kişinin ise 6 Ağustos’tan bu yana kayıp olan 47 yaşındaki Gazi Türk olduğu belirlendi. Türk’ün tişört, pantolon ve ayakkabılarının gölet kenarında olduğu da görüldü. Olay yerine Gazi Türk’ün yakınları da akın etti.

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Keşan Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırılan Türk’ün cesedi, buradaki incelemenin ardından otopsi için İstanbul’daki Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Son günlerde psikolojisinin iyi olmadığı ve evden habersiz ayrıldığı öğrenilen Gazi Türk’ün intihar ettiği tahmin ediliyor.

Bilindiği gibi Gazi Türk, Keşan’da İspatcami Mah. Hüseyin Yazır Caddesi No: 26 Kat:4’te ikamet ederken, 6 Ağustos 2014 Çarşamba günü evden ayrılmış ve kendisinden bir daha haber alınamamıştı.