SONGÜL KONAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına göre; 3 bin TL ve 5 bin TL'lik nakdi ücret ödemelerinin esnafa destek paketi kapsamında sağlanacağı ifade edilirken, Keşanlı esnaf da başvurularını yapıyor. Süreci değerlendiren Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kocaman, desteklerden oda üyesi esnafının geniş bir bölümünün yararlanacağını belirtirken dikkatleri başvuru yapamayan esnafa çekti.

NACE kodları tutan oda üyelerinin yüzde 97'sinin bu hibelere başvuru yapmaya hak kazandığını belirten Hasan Kocaman, şimdiye kadar birçoğu esnafın başvurularını yaptığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanlığı'na teşekkür eden Kocaman, "Bunlar tabii ki yeterli değil; ama ne yapalım. Olanla yetinmek zorundayız. Az da olsa insanlara bir nefes olur, günlük ihtiyaçlarını karşılayacak bir rakam olur. Bu büyük işletmeler için günlük gider gibi gelecektir; ama olsun en azından cebimizde bulunsun" diyerek çok ağır bir sürecin için geçilerek yıprandıklarını, yine de desteklerin can suyu olduğunu dile getirdi.

Sözlerine Keşan'da oda üyesi bir kaç esnafın başvuru yapamadıklarını kaydederek devam eden Kocaman, "Benim başvuru yapıp da kabul edilmeyen üyelerim var. NACE kodları kabul edilmiyor. Faydalanamayacak üyelerimle ilgili federasyonumuza, konfederasyonumuza, Ticaret Bakanlığı'na ve üst kuruluşlara yazılarımızı yazıp taleplerimizi ilettik. Sanırım onlara da olumlu dönüş olacaktır" diyerek esnaf için umutlu olduklarını belirtti.

Sözlerine Keşan Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı'nda meclisin almış olduğu belediye ve iştiraki olan şirket kiracılarından faaliyetleri kamu kurum ve kuruluşları tarafından tamamen durdurulanlardan 2021 yılı Nisan ve Mayıs aylarında kira alacaklarının tamamı, faaliyetleri durdurulmayanlardan ise %50’lik oranının alınmaması ve pazarlarda tezgah açtan pazarcı esnafından ise işgaliye bedellerinin tamamının alınmaması kararı için teşekkür ederek devam eden Kocaman, hibe desteği başvuru işlemlerini yapamayan üyelerin odalarına müracaat edip, yardım alabilecekleri yönünde hatırlatmada bulundu.