SONGÜL KONAR

Kurul, bu hafta kapalı kalacak pazaryerinin bir sonraki hafta açılıp-açılamayacağıyla ilgili kararı, yeni vakaların değerlendirilmesi sonrasında vereceği öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak, Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kocaman ve Keşan Sebze, Bakkal ve Manavlar Odası Başkan Vekili Mustafa Çakır değerlendirmelerde bulundu.

“TEDBİRLER SONUÇ VERMESİ DURUMUNDA, PAZARIMIZ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA CUMARTESİ GÜNÜ KURULACAK”

Keşan pazarının koronavirüsü vakalarında yaşanan artış nedeniyle, 1 hafta süreyle kapatıldığını belirten Hasan Kocaman, “Vakalarla ilgili alınan tedbirler sonuç vermesi durumunda, pazarımız önümüzdeki hafta cuma değil; cumartesi günü kurulacak. Koronavirüs vakalarının artması nedeniyle, cuma günü kurulan pazarın tedbir amaçlı kapatılması yönünde karar alınmış. Cuma günü kurulan pazara ilçe dışından esnaf ve müşterinin çok olmasından ötürü kapatılmış. Semt pazarına ilçemizdeki esnafımız ve vatandaşlarımız geldiği için onlara dokunulmadı. Pazaryerinin 1 hafta süreyle kapatılması yönündeki karara uyacağız. Ancak, hastalık devam ederse ve kapanma süresi 15-20 gün sarkarsa, o zaman sıkıntılar yaşanmaya başlar. Vatandaşımızın alınan kararlara şiddetle uymasını istiyoruz. Herkesin birbirini uyarması lazım. En azından gelecek hafta ticaretimizi rahatça yapalım. Eğer konulan kurallara uyulmazsa, esnaf olarak, biz ekmeğimizden oluruz.”  

“PAZARYERLERİ KAPANIYOR ANCAK, BÜYÜK ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNİN AÇIK OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ”

Cuma günü kurulan pazaryerinin tedbir amacıyla kapatılması hakkında değerlendirmelerde bulunan Mustafa Çakır ise şunları söyledi: “Esnafımız ekmeğinin peşinden koşuyor. Pandemi nedeniyle, işlerimiz her geçen gün kötüye gidiyor. Ödemeleri yapmakta zorluk yaşıyoruz. Ancak, önceliğimiz halkın sağlığıdır. Yetkililerin aldığı karara saygı duyuyoruz. Kurallara uyulmaması durumunda, halk pazarının ardından semt pazarları da kapanırsa ne yapacağız? Yasaklarda en büyük zararı küçük esnafımız görüyor. Yasakların sona ermesi için vatandaşlarımızın maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymasını istiyoruz. Tedbir amacıyla, pazaryerleri kapanıyor ancak, büyük alışveriş merkezlerinin açık olduğunu görüyoruz. Burada, bir çelişki söz konusu. Büyük alışveriş merkezlerine gösterilen bir takım kolaylığın biz esnafa neden gösterilmiyor? Büyük alışveriş merkezlerinde kalabalık daha fazla. Pazaryerinde uygulanan kısıtlamalar, büyük alışveriş merkezlerinde uygulanmalı. Biz küçük esnaf olarak, tüm hijyen kurallarına uyuyoruz. Yetkililerimiz, kapatma kararıyla birlikte bize gerekli uyarılarda bulundu. Kapanmaların bir daha yaşanmaması nedeniyle, tüm vatandaşlarımızın gerekli tedbirleri almasını ve kurallara uymasını bekliyoruz.”