HABER MERKEZİ

Meclis 1. Başkan Vekili Ercan Ersoylu başkanlığında gerçekleştirilen toplantı saat 17.00 sıralarında başladı ve Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıda; CHP’li Meclis Üyesi Nilüfer Erk Oğuz, AK Parti’li üyeler; Mehmet Demirci, Mustafa Serbes, Yılmaz Değer mazeretleri nedeniyle oybirliği ile izinli sayıldı.

Toplantıda ilk olarak 1. Oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen; Keşan cadde ve sokaklarında yol kenarlarında motorlu kara taşıtlarının park etmeleri için işletilmesi ve ayrıca motorlu kara taşıtlarının park etmeleri sırasında alınacak olan işgaliye harcının tespiti maddesi görüşüldü.

Madde hakkında bilgi veren Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ender Mağden, Komisyon olarak tarifeyi; 0-1 saate kadar 3 TL, 1-2 saate kadar 5 TL, 2-4 saate kadar 7 TL, 4-6 saate kadar 8 TL, 6-8 saate kadar 10 TL, 24 saate kadar 20 TL olarak belirlediklerini bildirdi.

Oylamaya sunulan madde oybirliği ile kabul edildi.

Meclis’te daha sonra  “Ev ve süs hayvanları satan kişilerin bu hayvanların bakımı, korunması ile ilgili olarak düzenlenecek eğitim programları ve sertifika ücretlerinin belirlenmesi.” maddesi görüşüldü.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nun sertifika ücreti olarak 200 TL’lik meblağı belirlediğinin belirtildiği toplantıda, bu madde de oybirliği ile kabul edildi.

Toplantıyı kapatan Ersoylu, alınan kararların Keşan’a ve bölgeye hayırlı olmasını diledi ve verdikleri katkı nedeniyle Meclis üyelerine teşekkür etti.

Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 6 Nisan 2017’de gerçekleştirileceği ve saat 17.00’de başlayacağı bildirildi.