Döviz piyasalarında Euro’nun Türk Lirası karşısında değer kazanarak, 3 TL’ye yükselmesi, Yunanistan’dan gelen Yunan ve Batı Trakyalı Türklerin döviz bürosuna akın etmesine neden oldu.

Geçen cumartesi günü otobüs ve özel araçlarıyla Keşan’a alışverişe gelen komşu ülke vatandaşları, Keşan’daki tek döviz bürosu önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Önemli ölçüde Euro bozdurduğu kaydedilen turistler, Keşan esnafının da yüzünü güldüren alışverişte bulundu.  

ALAN DA SATAN DA

MEMNUN

Yunanlar ve Yunanistan’da yaşayan Batı Trakyalı soydaşlarımız, ülkemizde Euro’yla yaptıkları alışveriş sonucunda, ülkelerine kârlı dönüyor.

Avrupa Birliği para birimi Euro’nun, Türk Lirası karşısında değer kazanması nedeniyle Keşan’da ve Türkiye’deki alışverişin cazip hale geldiğini kaydeden konuklar, aynı alışverişin Yunanistan’dan %50 oranında daha ucuz olduğunun altını çizerek, iki ülke arasındaki kur farkından doğan avantajı kullanıyor. Bu durumun Keşan’daki işyeri sahipleri ve esnafın yüzünü güldürdüğü de ifade edilerek, hem alanın hem de satanın kârlı çıktığı belirtiliyor.