AYŞİN SEÇİL GEZER

Çakmak şunları söyledi: “Keşan Lokantacı Kahveci Otelciler esnaf odamız ile Bulgaristan’ın Pomorie kasabasından BİO net derneği ile ortak olarak, finansmanı AB tarafından karşılanan (komşuların lezzet ağı) projemizin son bölümünü, 17 Kasım 2017 Cuma günü Keşan’da ev sahipliği yapacağımız projede odamızın çok değerli aşçı, tatlıcı, kebapçı, fırıncı, börekçi, vs. lezzet ustalarımız, üyelerimiz ile birlikte Keşan’ımıza, halkımıza, yakışır şekilde tüm hünerlerini ortaya koyacak. Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odamız, Keşan’ımızın bölgemizin kültürünü Saros Körfezimizi ve bölgemizin yemek kültürlerini ve lezzetlerini tanıtmak için her zaman elimizi taşın altına koyduk. Odamızın faaliyetlerinden bazıları içinde bulunduğumuz esnaf odaları binasının arsasını merhum belediye başkanımız MehmetGemici’den alınmasında odamızın çok büyük katkıları vardır. Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan’ın düzenlemiş olduğu Keşan Kültür ve Sanat Festivallerinde satır etin ve peynir helvasının tanıtılmasında odamız etkin olarak görev almıştır. Saros Körfezimizi ve bölge turizmimizi tanıtmak için İstanbul’da her yıl düzenlenen EMİTfuarına odamız olarak katıldık maddi manevi desteklerde bulunduk. Ulusal kanallarda da satır etimizi ve peynir helvamızın yapılışının çekimlerinin yayınlanmasını odamız olarak destekledik. Odamız olarak, Kız Meslek Lisemizin zaman zaman düzenlemiş olduğu yemek yarışmalarında maddi ve manevi desteklerde bulunduk.

Keşan Spor ve Anafartalar Spor kulüplerimize maddi manevi desteklerde bulunduk.

Keşan Lokantacı Kahveci Otelciler Odası olarak 1.cisi 2013 yılı olmak üzere şimdi ikincisini tamamlamakta olduğumuz Avrupa Birliğiyemek projelerimizi odamız yönetimi, denetimi ve çok değerli aşçı ve lezzet ustalarımız ile beraber gerçekleştiriyoruz. Keşan Belediyemizin her yıl düzenlediği çocuklar satranç turnuvasına maddi katkılarda bulunuyoruz.

Keşan’ımızda tek ve en büyük kültür mirası olan Hersekzade Ahmet Paşa Camimizin tanıtılmasında odamız olarak maddi manevi desteklerde bulunduk.

Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odamız 5362 sayılı esnaf ve sanatkârlar kanunu gereği yasal olarak 2018 yılında seçimli olağan genel kurulumuzu yapacağız.

Avrupa Birliği projemiz süresince emeği geçen kurum kuruluş kişiler ve bilhassa siz yerel basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyoruz.”