GİZEM GÖRÜR

Saat 10.00 sıralarında başlayan seminere Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, Keşan Lokantacı ve Kahveci ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak ve bazı odaların temsilcileri katıldı.

18 Eylül’de başlayan eğitimin 3 gün süreceği belirtildi. Avrupa Kültür Turizmi Enstitüsü Evrika Müdürü akademisyen Krasen Rusev, 21. Yüzyılda turist profili ve turizm pazarındaki trend ve dinamiklerini ele alarak, turizm alanında faaliyet gösteren KOBİ’lerin deneyimlerine dayanarak maddi olmayan kültürel mirasın potansiyel bir turizm ürününe nasıl çevrileceği yönünde eğitim verecek. Eğitim yeni ürünlerin pazarlanması, hizmetlerin, yemek menülerinin geliştirilmesi, yerli pazarlara nüfuz etme konusundaki iyi uygulamaların arttırılmasını kapsayacak. Eğitim sonunda katılımcılar, Pomorie- Keşan arasında yerel lezzet güzergahlarının oluşturulması, kültür takvimlerinin ve turizm turlarının hazırlanması sürecini tamamlayacak.

Programda, Hüseyin Çakmak, Nuri Özder, Emin İnağ ve Bio Network Derneği Başkanı Yanka Dimitrova yapılan ortaklık ve önemi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Öte yandan proje ile ilgili şu bilgiler verildi: “Proje ile sınır ötesi bölgenin geleneklerini ve gastronomi özelliklerini kapsayan uluslararası mutfak güzergahları oluşturulması, yiyecek turizmi ürünlerinin geliştirilmesi ve pazarlanması (çoklu günlük turlar) sağlayarak gelişmekte olan sınır ötesi kırsal turizmin gelişimine katkı sağlanması, sınır bölgesinde turizm ve sağlıklı gıda üretimi alanında rekabet gücünü arttırmak için Bulgaristan ve Türkiye’nin kırsal alanlarında sınır ötesi işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanmıştır. Proje Faaliyetleri: 1.Saha ve etnografik çalışma raporu, 2. Sınır ötesi 30 hikaye 30 yemek tarifi 30 fotoğraf içerikli yemek kitabı, 3.Sınır bölgesinde kırsal turizm ve hizmet sektörü alanlarında ürünler ve faaliyetler hakkında 1 analiz raporu, 3.  2 adet ortak kapasite geliştirme eğitimi, 4. Sınır ötesi mutfak güzergahları, turistik lezzet haritası ve çoklu günlük turistik turların hazırlanması, 5. Keşan ve Pomorie Belediyeleri için 2 adet kültür takvimi, 6.  1 WEB sayfası hazırlanması ve hosting alımı, 7. Turizm paydaşları için 1 aylık e-bülten, 1 yemek kitabı, 1 film, 2 yemek festivalinin hazırlanması.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ