Komünist Parti (KP) Edirne İl Örgütü 17 Ağustos 2015 Pazartesi günü Enez’in Yenice köyünde belediye işçisi olarak çalışan Varol Savcu’nun elektrik akımına kapılarak ölmesinin ardından yazılı bir açıklama yaptı.  İşçilerin öldüğü bu düzenin değişmesi gerektiğinin vurgulandığı açıklama şöyle:

"Enez’in ilçesi Yenice Köyü’nde belediye işçisi olarak çalışan Varol Savcu, ‘iş cinayeti’ sonucu hayatını kaybetti. Su deposuna elektrik hattı çekmek isterken, elinin elektriğe değmesi sonucu akıma kapılan Savcu, hastanede 10 saat yaşam mücadelesi verdikten sonra yaşamını yitirdi.

2015 yılının ilk 7 ayında 795 işçi iş cinayetleri sonucu hayatını kaybetti. Yani her ay yüzlerce işçi, emekçi iş cinayetleriyle yaşamını yitiriyor. Kimisi harç parasını çıkarmak için inşaatta, kimisi sigortasız ve güvencesiz çalıştığı fabrikada, kimisi madende… Soma’nın üzerinden 1 buçuk yıl geçti. Soma’dan sonra iş cinayetleri azalmadı, aksine daha da artarak devam etti. Çünkü AKP, patronların partisidir. Düzenin bekası için, sermaye partisinin tek bildiği şey; daha fazla işçinin, daha fazla emekçinin canına kıymaktır! Birileri daha zengin olacak diye, birileri ayakkabı kutularıyla köşeyi dönecek diye, birileri rant elde edecek diye her gün işçiler katlediliyor. AKP’nin düzeni ölümdür!

Kapitalizm ölümdür!

Bu düzeni değiştirecek olan işçi sınıfıdır. Sınıf, partisinde örgütlenirse, bu düzen değişecektir. İşte o zaman AKP’den, sermayeden hesap sorulur. İşte o zaman yitirdiğimiz işçiler için akıttığımız gözyaşları gerçek bir mücadeleye dönüşür. İşte bu yüzden, bu düzen mutlaka değişmelidir!"