Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Kırkpınar için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine ve davet etmesine tepkiler gelmeye başladı. İlk tepki KP (Komünist Parti) Edirne İl Örgütü adına Çağlar Akyüz’den gelerek; “Gürkan, Gezi Parkı için yürüyen on binlerce Edirneliyi hatırlasın ve bu davetten vazgeçsin” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ile birlikte 20-26 Temmuz 2015 tarihleri arasında 654.’sü gerçekleştirilecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ziyaret edecek. Bu ziyaretle Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na tepkili olduğu bilinen CHP’den (Cumhuriyet Halk Partisi) Saray’a giden ilk isim de Gürkan olacak.

Bu duruma tepki gösteren Komünist Parti Edirne İl Örgütü adına Çağlar Akyüz; “Edirne ve Türkiye’de ‘Oy verin gitsinler’ diye kampanya yapan CHP kaçak sarayı meşrulaştırmak mı istiyor?  Her seferinde halkın oylarıyla geldiğini vurgulayan Sayın Gürkan, halkın CHP’ye AKP gelmesin diye oy verdiğini sanırım unutmuş” dedi.

Bütün seçim boyunca CHP’nin kaçak saray meselesini dillendirdiğini ve bu yapıyı görmezlikten geldiğini vurgulayan Akyüz, “Recep Gürkan kendisinden önce yine Kırkpınar’da Erdoğan’a altın kemer takan Hamdi Sedefçi’yi ve ona gösterilen tepkiyi hatırlasın. Gezi zamanı Edirne’de yürüyen on binlerce insanı hatırlasın. Edirneli yurttaşların Erdoğan’ı Kırkpınar'da görmek istemediği açıktır” ifadelerini kullandı.

Son olarak Belediye Başkanı Recep Gürkan’a bir çağrıda bulunan Komünist Parti Edirne İl Örgütü temsilcisi Çağlar Akyüz, “Boyun eğmeyen Edirne Halkının adını kirletmeyin ve bu davetten vazgeçin” şeklinde konuştu.