SONGÜL KONAR

Konukçu, bölgedeki çeltik ekilişlerinin bir süre önce başladığının altını çizerek, çeltik üreticileri olarak ekilişler ile ilgili müracaatları, süre içerisinde İlçe Çeltik Komisyonu'na yaptıkları bilgisini verdi. Çeltik komisyonlarına yapılan müracaatlarda aranan belgeler içerisinde su taahhüdü belgesinin de istendiğine dikkat çeken Sezai Konukçu, “Bölgemizde çeltik ekimleri başlamıştır. Biz çeltik üreticileri olarak çeltik ekilişlerimiz ile ilgili müracaatlarımızı süresi içerisinde Hamzadere Sulama Birliğine ve Çeltik Komisyonlarına yaptık. Çeltik ekeceğimiz, yerleri hazırlamamıza rağmen yerlerimizi ekemiyoruz.” dedi.

DSİ YETKİLİSİNİN TUHAF ÖNERİSİ

Konu ile ilgili olarak tüm girişimlerde bulunduğunu, ancak henüz net bir cevap alamadığını vurgulayan Konukçu, “Devlet Su işlerinin bölgemizdeki çiftçilere vermiş olduğu yazıda, sulama projesini yapan firmanın eksikliklerini gidermesi için 31 Mayıs 2019 tarihinden önce kanallara su verilemeyeceği belirtilmiş olmasına rağmen, DSİ yetkilileri ile yaptığımız şifahi görüşmelerde en geç 10 Mayıs 2019 tarihine kadar kanallara su verileceği bizlere iletildi. Fakat pompa istasyonundaki arızalardan kaynaklı sebeplerle henüz kanallara su verilemedi. Bu durum biz çeltik üreticilerini çok mağdur etmektedir. Bizler bugün çeltik ekemez isek, çeltik ekmemizin bir anlamı kalmayacaktır.

Konu ile ilgili tüm girişimlerimiz neticesinde henüz net bir cevap alamadık. Çözüm bulamadık. Edirne DSİ Bölge Müdürlüğü nezdinde ilgili birimler ile görüşüldü. Netice alınamadı. Konu Ankara DSİ Genel Müdürlüğü nezdinde araştırıldı yine çözüm bulunamadı. İşin tuhaf tarafı Ankara DSİ Genel Müdürlüğü yetkilisinin bana konuyu CİMER'e yazın diyerek yol göstermesi düşündürücü olmuştur.” diye konuştu.

HAKLARIMI HUKUKİ OLARAK ARAYACAĞIM

Konukçu son olarak şunları söyledi: “DSİ tarafından yüz milyonlarca para ödenerek yapılan imalatlardaki kusurlu ve hatalı işlerden kaynaklı tarlalarımızın sulanamaması biz çiftçileri çok büyük mağduriyetlere sokmaktadır. Böyle gidersek muhtemelen batacağız. O zaman yetkililer ne yapacak bilemiyoruz. Kanallara bir an önce su verilmesi, gecikmelerin devamında ise haklarımı hukuki olarak arayacağımın bilinmesini arz ederim.”