Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aras, geçtiğimiz cumartesi günü yaptığı açıklamada Erikli Sahili’nin dışında kurmayı planladıkları otobüs terminali için uygun yer arama çalışmalarını sürdürdüklerini ve bu yerin %99 olarak belirlendiğini söyledi.

Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu’nun geçtiğimiz cumartesi günü yaptığı toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aras, kurulda görüşülen konular hakkında bilgi verdi. Yönetim kurulu olarak yedinci aya girdiklerini belirten Aras, yönetimi devraldıktan sonra yaklaşık 40 gün boyunca Erikli Sahili’nin temizliğiyle ilgilendiklerini açıkladı. Daha sonra kış aylarına girdiklerini ifade eden Aras, ana konularla ilgili bir yol haritası belirlediklerini söyledi.

İlk olarak arıtma tesisiyle ilgili konuşan Aras, arıtma tesisinin makinelerinin parçalarında değiştirme ve yenileme çalışmalarını yaptıklarını, şu anda arıtma tesisinde herhangi bir problem olmadığını ve kötü kokuların %60-70 seviyesinde azalacağını söyledi.

Yönetim kurulu toplantısında yeni bir karar aldıklarını açıklayan Yaşar Aras, Erikli Sahili’nde belirledikleri yollara 20.000 m2 kilit taş döşeneceğini ve asfalt döküleceğini söyledi.

İçme suyu arıtmasının olmadığını belirten Aras, şebekeye verilen içme suyunun arıtmasını yapmak istediklerini belirtti. Bu projeyle ilgili teklifleri almaya başladıklarını söyleyen Aras, tesisin öncelikle Erikli Sahili’nde bulunan gölün kenarındaki beş kuyu için yapılacağını açıkladı.

Yeraltı sularının küresel ısınmayla aynı paralelde azaldığına dikkat çeken Aras, Erikli Sahili için içme suyu aradıklarını ve Mecidiye Göleti’nden su sağlamak için çalışmalara başladıklarını söyledi. DSİ 11. Bölge Müdürlüğü’nün Mecidiye’deki göletle ilgili planları olduğunu ve bu planların projelendirilmeye başlandığını ifade eden Aras, DSİ Genel Müdürlüğü’ne giderek bu konuyla ilgili görüşmeler yaptığını açıkladı.

Yazın sahile günübirlik gelen tatilciler için prefabrik tuvaletler yapmayı planladıklarını ifade eden Aras, bunlarla ilgili dört nokta belirlediklerini söyledi. Erikli Sahili’ne 500’den fazla ıhlamur, dişbudak, çınar ve “huş” ağaçlarından diktiklerini açıkladı.

Erikli Sahili’ni medeni bir şehir olarak niteleyen Aras, medeni şehirlerde terminallerin şehir dışında olduğunu belirterek, Erikli Sahili’ne yapmayı düşündükleri otobüs terminalinin de şehir dışında olacağını söyledi. Erikli Sahili girişinde sol tarafta 1000 m2’lik bir alanı kiralamak istediklerini açıklayan Aras, yapılan yazışmalardan sonuç alamadıklarını ifade etti. Otobüs terminali için Belediye’den kendilerine bir yer göstermelerini istediklerini belirten Aras, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hasan Bayram’ın belediyeye ait 2450 m2’lik bir yer tespit ettiğini söyledi. Tespit edilen yerin Güngördü sitesinin yanında bulunduğunu, sitede oturan yazlıkçılardan buraya kurmayı planladıkları terminalle ilgili şikayetler aldığını belirten Aras, burayı da vatandaşların mağdur olmaması için geri plana attıklarını söyledi.

En son olarak kooperatifin malzemelerinin bulunduğu yerde otobüs terminalini kurmayı düşündüklerini belirten Aras, burada bulunan ağaçlığın temizlenerek oraya gelecek yolcular için rahat bir yer yapmayı planladıklarını ve %99 olarak bu bölgeye terminalin kurulacağını ifade etti.