AYGÜL KONAR- SONGÜL KONAR

Denetimlere, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan Çetin katıldı.

YILMAZ:“ORADA BİRAZ VAKAMIZ VAR”

Bahçeköy’de birkaç vakanın olduğunu ve tedbirlerin alındığını ifade eden Kaymakam Cemalettin Yılmaz, “Bahçeköy’de şu an için koronavirüs ölümü olmadı, inşallah da olmaz. Orada biraz vakamız var. Gerekli tedbirler alındı. Hastanelerimizde sıkıntı yok. Vaka sayısında Türkiye’nin en son illerinden sayılıyoruz” diye konuştu.

HELVACIOĞLU: “YOKLAR BİZİ RAHATLATMAMALI”

Virüsü yok etmenin ve işlerin yeniden açılmasının vatandaşın elinde olduğunu vurgulayan Başkan Helvacıoğlu, tedbirlerin ve vaka sayısının az olmasının kimseyi rahatlatmaması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: “Vaka oranında Türkiye’nin en iyi ilçelerinden biriyiz. Bahçeköy’de inşallah bir hafta içerisinde normale döner. Ölüm vakası olmadı. Hastanelerimiz de kontrol altında. Tedbirleri elden bırakmamalıyız. Tedbirler bizi rahatlatmamalı, yoklar bizi rahatlatmamalı. Saros Körfezi’nde sirkülasyon durdu. Orada kalanlar zaten kendi evi olan vatandaşlarımız. Erikli ve Yayla’da evler %30 dolu. Bu kış ilk kez 2-3 bin nüfusu geçecek. Günübirlikçiler bitti. Sayın Valimiz talimatıyla ve Sayın kaymakamımızın önderliğinde tüm STK’lar işi gücü bırakıp vatandaşlarımızın sağlığı için koşturuyoruz. Sebebi kendimiz hasta olalım diye değil, şehrimiz, vatandaşlarımız hasta olmasın, okullar açılsın, ticaret dönsün, işletmeler hareketlensin diye. Kaymakamımız, Emniyet Müdürümüz, İlçe Sağlık Müdürümüz ve ben bütün gün gezsek ne olur, kurallara uyulmazsa. Bizim gezmemiz, yaptırım gezmesi değil. Bizimkisi tavsiye etmek, kurallara uymayı hatırlatmak. Yoksa her vatandaşa bir jandarma veremezsiniz. Virüsü yok etmek, işlerin yeniden açılması bizim elimizde. Biz önlem almazsak bu iş olmaz. İşlerimizin kapanmasını istemiyorsak tedbirlere uymalıyız.”