Bir ara verdikten sonra Pazartesi sendromu ile bu hafta yine sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu arada gazete olarak başımızdan büyük bir koronavirüs geçti. 6 çalışanımızdan 4’ü ben de dahil olmak üzere Covid 19’a yakalandık. Yazımızın içinde buna da değineceğim. Keşan’da bizim de tedavi gördüğümüz zamanlarda oldukça arttı ve çok sevdiğimiz insanları bir bir kaybettik. Alınan tedbirler bir nebze olsa işe yaradı ve vaka sayıları hissedilir derecede düştü. 

KORONAVİRÜS TEDAVİSİ SIRASINDA GAZETE ÇIKARMAK

Koronavirüs vakası olan işletmeler çoğu zaman zor durumda kalmış ve kapılarına kilit vurmuşlardır. Bazıları da evden çalışarak mal ve hizmet üretmeye devam etmiştir. 19 Kasım 2020 Perşembe akşamı ilk şüphelimiz matbaa ustamız oldu. Cuma günü testinin pozitif olduğunu öğrendi. Bunun üzerine Gündem Saros Gazetesi yardımımıza yetişti. Ustamızın karantinası bitene kadar bize basım konusunda yardımcı oldu. Daha sonra 21 Kasım 2020 Cumartesi bir muhabirimiz ve bir editörümüz tanıyanlar bilirler ikizlerimiz, ablalarının pozitif olması nedeniyle bir de tat ve koku kaybı yaşadıklarını bana söyleyerek bilgisayarı eve aldılar. Ve o günden itibaren temaslı olmaları nedeniyle evlerinde kendilerine test yapıldı. Onlar da pozitif çıktı. Bunun üzerine ben diğer muhabir arkadaşım ayrı ayrı olarak antikor testi yaptırdık Cumartesi günü. Sonuçlar negatif çıktı. Ama bende küçük bir baş ağrısı vardı. 23 Kasım 2020 Pazartesi günü PCR testi için bu sefer Keşan Devlet Hastanesine gittim. Muhabir arkadaşımız da gitti. O negatif çıktı, ben ise pozitif çıktım. Bu durumda 6 kişiden 4 pozitif, 1’i temaslı olarak 5’i karantinaya alındı. Bilgisayar ve yazıcıları eve getirtmek durumunda kaldım. 24 Kasım 2020 Salı akşam üzeri 18.00 gibi Sağlık ekibinden doktor arkadaş evime geldi. İlk izlenim olarak doktor bağışıklık sisteminin iyi olması nedeniyle beni iyi gördüğünü ve hastalığın önemli bir bölümünü atlattığımı söyledi. Bana bu moral verdi. Bol bol C vitamini ve güneşe çıkıp bakmamı söyledi. Sonra o meşhur hapları verdi. 19.00 gibi aç karnına ilaçlarımı aldım. Daha sonra 00.00’dan sonra müthiş bir baş ağrısı başladı. Baş ağrısı 25 Kasım 2020 Çarşamba saat 11.00’e kadar sürdü. Tedavimin sonrasında herhangi bir sorun yaşamadım. Ama 4 kg verdim. 10 günde bu kilo kaybı koronavirüsün ne kadar etkili olduğunu gösteriyor. Koronavirüse yakalandığımız ilk günden karantinanın bitmesine kadar olan bölümde yerel basındaki hem muhabir arkadaşlarımıza, hem basım ve dağıtımda bulunan (Gündem Saros Gazetesi) arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum. Bize gazeteyi çıkarıp abonelerimize ulaştırmada çok büyük katkıları oldu. Bu iyiliği ömrüm sonuna kadar unutmayacağım. 

Hasta hasta gazeteyi çıkarmak için çaba gösteren ikizlere, bu dönemde tek karantinada olmayan muhabir arkadaşıma çok çok teşekkür ediyorum ve geçmiş olsun diliyorum. Matbaa ustama ve temaslı olarak evde kalmak durumunda kalan matbaa ekibime de çok geçmiş olsun diliyorum ve karantina sonrası çabalarını buradan belirtmek isterim. Evet hikayemiz bu. Aslında biz koronavirüse yakalanmadan 3-4 gün önce büro ekibimizi 2’ye bölüp öyle çalışmayı planlamıştık. Koronadan etkilenmemek için ama korona bizden önce davrandı. Fakat burada en büyük şu sorun var. Keşan’da 3 yerel gazete var. Bu 3 gazetenin de matbaa ustalarının karantinada olduğu ihtimalini bir düşünün Keşan’da gazete nasıl çıkacak? Bu konuda yerel basınla ilgili kurumların bir B planı sunmalarını istiyoruz.

ÇOK SEVDİĞİMİZ İNSANLARI KAYBETTİK

Koronavirüs dünyada ve Türkiye’de etkilerini son 1-2 ayda çok artırdı. Aslında bakarsanız koronavirüs aynı. Yazın açık havada daha çok bulunan insanlar sonbaharla beraber kapalı alanlarda kalmak zorunda oldu. Böyle olunca da vaka sayıları çeşitli nedenlerin de devreye girmesiyle beraber vaka sayılarında artışa neden oldu. Keşan’da son 1 ayda günlük vakalar neredeyse 150’ye kadar çıktı. Ve Keşan’daki HES (Hayat Eve Sığar) mobil uygulamasındaki ısı haritasında kırmızıya döndü. Son 1 ay içinde biz de dahil olmak üzere vakaların çoğu iyileşirken bazı vakalar da hayatlarını kaybetti. Yerel basından okuduğunuz gibi tanıdığınız tanımadığınız ama aileleri ve yakınları tarafından çok sevilen insanları kaybettik. Bir aileden 3 fert 2 hafta içinde hayatlarını kaybetti. Keşan’a mal olmuş, kent hafızasında yer etmiş büyüklerimizi kaybettik. Hepsine Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum. Umarız 2021 sağlıklı, mutlu ve huzurlu günleri doyasıya yaşayacağımız bir yıl olsun.