Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Aralık 2013 Pazar günü Keşan’a yapacağı ziyaretin hazırlıklarına başlandı. Keşan Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü bu konuda gerekli hazırlıkları yürütmeye başladılar.. Bu arada dün de Başbakan Erdoğan’ın yakın  korumalarından  oluştuğu öğrenilen bir ekip Keşan’a gerek Hükümet Meydanı’nda çeşitli çalışmalarda bulundu.

HÜKÜMET MEYDANI’NDA İNCELEME YAPTILAR

 Önce AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel ve yönetim kurulu üyeleri ile biraraya gelen korumalar, Başbakan’ın Keşan’a geliş güzergahı ve halka nerede sesleneceği hakkında görüşmelerde bulundu. Çevikel, partililer ve korumalara, daha sonra Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız ve Emniyet Müdür Yardımcıları Mahmut Güder, Alptekin Özgen ile amirler de katıldı. Birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda incelemelerde bulunan heyet, Başbakan Erdoğan’ın halka sesleneceği yerde alınacak trafik ve güvenlik tedbirlerini belirledi.

ANAFARTALAR CADDESİ’NİN KAPALI OLMASI SIKINTISI YARATTI

Bu arada, Başbakan Erdoğan’ın halka seslenişinin ardından helikopterle Keşan’dan ayrılacağı bilgisi verilirken, Keşan Belediyesi Stadı’nda bekleyecek olan helikoptere ulaşımın sağlanması için kullanılacak güzergahta mecburen değişiklik yapıldı. Değişiklik yapılmasındaki nedenin Keşan Belediyesi Atatürk Stadı’na ulaşımın sağlandığı Anafartalar Caddesi’nin trafiğe kapalı olması. Heyet, Anafartalar Caddesi’nin trafiğe kapalı olması nedeniyle, stada inen en kısa yolun kullanılması için çalışmaları sürdürüyor. Trafiğin yanısıra, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Keşan’a gelmesi ile birlikte çevrede geniş güvenlik önlemi alınacağı bilgisi de edinildi.

Bu arada Keşan Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Keşan Belediyesi İtfaiyesi ile işbirliği yaparak şehir merkezindeki bozuk ya da bakım gerektiren MOBESE kameralarının bakımını ya da temizliğini yaptırdığı da gözlendi.