AYGÜL KONAR

“BAŞKANININ UMUTLARI BOŞA ÇIKARTMAMASI EN BÜYÜK TEMENNİMİZ”

Son haftalarda, Keşan’ın gündeminde Keşan Meydan Projesi’nin olduğunu belirten Köseler, “Keşan Meydan Projesi tüm Keşan halkının heyecan ve merakla beklediği bir projedir. Keşan merkezde hiçbir sosyal amaçlı tesis, park, bahçe yoktur. Doğru düzgün çocuk parkı bile yoktur. Bahar ve ardından yaz gelince insanların ailece çıkıp biraz yürüyecekleri, çocuklarını güvenle ellerinden bırakacakları açık geniş bir alan yoktur. Oturup çaylarını içecek dondurmalarını yiyecekleri bir park yoktur. Evet, köy garajı ve Cumhuriyet park alanı birleştirilince ortaya geniş bir alan çıkacak ve bu alan Keşan’ın nefes almasını sağlayacak güzel bir meydan olacaktır inşallah. Bu alanı değerlendirme hususunda sayın belediye başkanının umutları boşa çıkartmaması en büyük temennimiz. Umarız bu alan pazar yeri projesi gibi heder edilmez. Önümüzde kötü sonuçlanmış bir pazaryeri projesi var. Oradan gerekli dersler çıkartılmıştır inşallah” dedi.

“MEYDAN PROJESİ SAYIN BELEDİYE BAŞKANININ VE AK PARTİ’NİN KADER PROJESİ OLACAKTIR”

“Proje ranta çevrilir başarısız bir şekilde sonuçlanırsa yer heder edilirse, sayın başkan o meydana gömülür gider” ifadesini kullanan Ahmet Köseler, sözlerine şöyle devam etti: “Yollar, caddeler, kaldırımlar oluyor yavaş yavaş. Halk, belediye başkanının görevi yapacak tabii diyor. Yani başkana beklenen artıyı bu yollar bir türlü getirmiyor, başkana gelecek artı meydan projesi gibi halkın tamamını ve şehrin geleceğini ilgilendiren bu tarz projelerdir. Bu meydan projesi sayın belediye başkanının ve AK Parti’nin kader projesi olacaktır. Bu projeyi başarıyla bitirir beklentilere cevap verirse siyaseten önü açık kalır. Yok, bu proje ranta çevrilir başarısız bir şekilde sonuçlanırsa yer heder edilirse, sayın başkan o meydana gömülür gider.”

“BİZE KOCA BİR ŞEHİR BIRAKAN ECDADIN İSMİNİ HİÇBİR YERE VEREMEMİŞİZ”

Meydan projesine isim olarak tarihi bir şahsiyetin isminin verilmesinin daha uygun olacağını belirten Köseler, “Keşan 70-80 yıllık bir şehir değildir. Kurtuluş Savaşı’ndan sonra oluşmamıştır. 1350’li yıllarda Osmanlı’nın ikinci padişahı Orhangazi’nin son dönemlerinde oğlu Gazi Süleyman Paşa tarafından fetih edilip yavaş yavaş yurt edinilmeye başlanmıştır. Ve Rumeli fatihi 1. Murat döneminde de perçinlenmiştir. Peki, bizim yaşadığımız bu şehrin sokaklarında, caddelerinde, parklarında, bahçelerinde, camilerinde, okullarında ecdada minnet duygusu uyandıracak bir tek isme rastlayabiliyor muyuz? 1 yıl meclis üyeliği yapmış olan birinin ismi bir parka veriliyor, bir iki dönem muhtarlık yapmış olan birinin ismi bir bulvara veriliyor, ideolojik birçok isim şehrin önemli caddelerine verilirken bize koca bir şehir bırakan ecdadın ismini hiçbir yere verememişiz. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Sözü fazla uzatmadan yeni oluşacak bu meydana 1. Murat Meydanı ismi çok yakışır ve şehrimize tarihi bir ruh katar kültürel zenginliğimizi ortaya çıkartır. Sayın Mustafa Helvacıoğlu mensubu olduğu partinin ülke genelinde gerçekleştirmiş olduğu önemli projelere seçtiği tarihi isimlere bakarak hareket ederse Keşan içinde önemli olan bu projeye tarihi bir isim koymakta zorlanmayacaktır. Bizlerin bu teklifi yalnızca meydan projesi için geçerli değil, bilakis Keşan’daki tüm isimlendirmelerde tarihi zenginliğimizden istifade edilmesidir.”