AYGÜL KONAR

Köseler açıklamasına, “Cumhuriyetimizin 97. yıldönümünü kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını rahmet ve saygıyla anıyorum” diyerek başladı.

“EĞER BU GEMİDE HEP BİRLİKTE YAŞIYORSAK GEMİNİN BATMAMASI İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ”

Yapılacak olan hizmetlerin, Ankara ile görüşülmelerinde tüm siyasi partilerin birlikte hareket etmelerini ve meclis dışındaki partiler ile de görüşülmesi gerektiğini belirten Ahmet Köseler, “Keşan’da yaşadığımız için bölgemizi çok iyi tanıyoruz. Bundan önce de yaptığımız açıklamalarda Saadet Partisi olarak birçok konuya değindik. Keşan için dileğimiz ve isteğimiz, daha yaşanabilir bir Keşan olması. Hepimiz kardeşiz, eğer bu gemide hep birlikte yaşıyorsak, geminin batmaması için tüm siyasi partiler ve tüm oda başkanları, STK’lar ile birlikte hareket etmeliyiz. Burada yapılacak bir hizmet bugün Ankara ile görüşülecek ise birlikte hareket edilmesi gerekiyor. Bu mecliste de böyle olmalı, birlikte hareket edilmeli. Bir diğer dileğim de meclis dışındaki partilerle de paylaşılması gerekir. Bunlar da Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasi partisi. Bu partilerin de söylem ve dilekleri olabilir. Bunlar göz ardı edilmemeli” dedi.

“GEÇMİŞ BAŞKANLAR, GEREKTİĞİ KADAR HİZMETİ HALKA SUNAMADILAR”

Bir belediye başkanının, yönetim şeklinin bir orkestra şefi gibi olması gerektiğini belirten Köseler, sözlerine şöyle devam etti: “Amaç ve gayemiz hizmeti iyi bir şekilde insanlarımıza sunabilmek. Bunu burada belediye tamamlayacak. Bazı yanlışlıklar tabii ki olacak, söylemlerde bazı hatalar olabilecek. Bunları istişareler ile çözersek, hedefe daha çabuk ve kolay yaklaşmış oluruz. Önceki dönemlerde Keşan’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin ideolojik bir belediyecilik anlayışı vardı. Geçmiş başkanlar, gerektiği kadar hizmeti halka sunamadılar. Öncelikle belediyecilik anlamında bir anlayış vardır, bu bizim milli görüş belediyeciğilinde vardır. İşi ehline vereceksin. İşin ehli de, liyakat sahibi olacak, yani o işin ehli olacak. Bir işi yaptıktan sonra tekrar geriye dönmektense o işi yapmadan önce hata, kusur ve yanlışlıklarıyla çözebilmeli. Bir belediye başkanı, yönetim şeklinde bir orkestra şefi gibi olmalı. Müdürlerini, amirlerini, diğer çalışanlarını o şekilde yönetmeli. Sayın Helvacıoğlu bunu bana göre iyi yapıyor. Yaptığı yol, kaldırım, su, elektrik vs. gibi şeylerde altyapı hizmetleri belediyenin asli görevleri. Bunlar zaten yapılması gereken şeyler. Bunlar daha önceden yapılmadığı için gündemde geliyor.”

“BUNLARI ÇÖZECEK OLAN ŞU ANKİ İKTİDAR BELEDİYESİ”

Köseler sözlerinin devamında pazaryerinin üzerinin kapatılması ve OSB konusuna değinerek şunları söyledi: “Yine dile getiriyoruz, Keşan’ın özellikle ve özellikle pazaryeri sorunu mevcut, biran önce üzeri kapatılmalı veya başka bir alternatif bulup insanlarımıza pazaryeri tesis edilmeli. Sosyal alanlar ortaya koyulmalı. Bunları çözecek olan şu anki iktidar belediyesi. Önceden de söylüyorduk, bunları çözen iktidardan olmalı diye, bunu sabitledik. Belediyemiz şu anda iktidardan yana. Genel olarak gündemimizde işsizlik, insanlarımızın evlerine ekmek götürememesi var. Bunu daha önce de çok kez dile getirdik. Yapılması gereken tarımsal kalkınmayla, OSB ile ilgili bir planlama var ama icraat yok. Keşan artık iktidar belediyesi, OSB ve işsizlik anlamında daha çok çalışmalar yapılabilir. Milletvekilimiz olsun belediye başkanımız olsun gündemden düşmüyorlar, halkın sürekli içindeler fakat somut bir şey hala yapılamamakta. İş ve aş konusunda bu yatırımların bir an önce yapılması gerekiyor. İnsanlarımız bunları artık bekliyor. Tüm siyasi partilerin bu konuya hep birlikte bir çıkar arayışı olmalı, ortaya somut bir şey koymalılar.”