Keşan’da faaliyette bulunan bazı marangoz ve mobilyacılar KOSGEB’in “İşbirliği Güç Birliği” projesinden yararlanarak büyümek için ortak bir şirket kurma aşamasına geldiler.

Aynı zamanda Keşan Ticaret ve Sanayi Odası üyesi de olan mobilyacılara dün bu projeyle ilgili olarak teknik bir sunum yapıldı.

KTSO Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve saat 11.30 sıralarında başlayan sunum hakkında bilgi veren KOSGEB Edirne Hizmet Merkezi Müdürü Selim Serkan Ercan, şunları söyledi: “Keşan’da bulunan mobilya sektörüyle ilgili bazı işletmeler “İşbirliği Güç Birliği” projesiyle ilgili olarak başvuru düşüncesinde olduklarını belirtince kendilerine bu sunumu yapmaya karar verdik. Bu programdan yararlanmak için en az 5 ayrı işletmenin ortak bir şirket kurarak biraraya gelmeleri gerekiyor. Umuyorum ki bugün gerçekleştireceğimiz sunumun sonunda kendi arzu ettikleri büyük bir işletme kurup hem Keşan’a hem de Trakya ve ülke ekonomisine faydalı olurlar.” 

“İşbirliği Güç Birliği” projesi kabul edilen işletmelere gerekli makine, ekipman ve malzeme alımı için 750 bin liraya kadar destek verildiği belirtildi.