Keşan merkezinde bulunan Köy Garajında yaşanan hırsızlık olayları, esnafı adeta isyan eder hale getirdi.

Esnaf hırsızlık olaylarının bir türlü önünün alınamadığını iddia ederek, mağdur olduklarını söylediler.

Son günlerde hırsızların esnafın gözü önünde, alenen hırsızlık yaptığını belirten Köy Garajı esnafı, yetkililerin bu konuda duyarlı olmalarını beklediklerini kaydettiler.

YILDIZ: “33 DEFA SOYULDUM”

Köy Garajında meydana gelen hırsızlık olaylarından dolayı mağdur olduklarını dile getiren İlhan Yıldız, şunları söyledi: “Biz Köy Garajında esnaf olarak çok mağduruz. Gece gündüz soyuluyoruz. Malımıza sahip çıkamıyoruz. Hiç huzurumuz kalmadı. Kendimizi savunmaya çalıştığımız zaman da tehdit ediliyoruz. Adamlar karşımıza geçip dalga geçeekr bakıyorlar. Ben 33 defa soyuldum. Tutuklansalar bile yaşları tutmaması sebebiyle serbest bırakılıyorlar. Adamlar yarın öbür gün mafya olacaklar. Küçüklü büyüklü çete halinde dolaşıyorlar. Cumartesi günü Ortaokul Parkı’nda 3 tane teyp çalınmış. Bekçi de peşlerini bırakmadığı için, adamı çakıyla tehdit etmişler. Buraya geldiğinde beti bezi atmıştı.

DURAK: “CESARETİ NEREDEN ALIYORLAR”


Minibüs esnafı olduğunu belirten Serdar Durak, “Gündüz vakti insanların bağrışlarına dahi aldırış etmeden bu işi yapıyorlar. Bunlar bu cesareti nerden alıyorlar, bilemiyorum. Acaba küçük oldukları için mi bir şey olmaz diye kendilerine güveniyorlar? Bunlara bir çare bulunması gerekiyor. Ben ilgililerin gerekeni yapmalarını istiyorum.” dedi.

TEKÜSTÜN: “MALIMIZA SAHİP ÇIKABİLECEK BİR YETKİLİ YOK MU?”


İki sene üst üste dondurma dolabının çalındığının altını çizen Yüksel Teküstün, “Malımıza sahip çıkabilecek bir yetkili yok mu?” diyerek, şöyle konuştu: “Bizim elimiz kolumuz bağlı durumda. Her gün bir hırsızlık olayı yaşamaktan bıktık. Gerekli yerlere de müracaatımı yapamıyorum. Eğer bu işin bana zararı 200–300 lira ise, yalnız olduğum için sürekli duruşmaya çağırdıklarında bana daha yüklü bir miktara mal olacak. Bence bütün halk birlik olarak bu durumu protesto etmeliyiz. Gerekli müracaatı yaptık ama bunlar da çare olmuyor. Burada bir şebeke var ve devamlı bizi sömürüyorlar.”

AMBARCI: “DÜKKANIM RESMEN HAPİSHANEYE DÖNDÜ”


Hırsızların Bunlar bu işi alışveriş yapar gibi yaptığını dile getiren Mustafa Ambarcı, “Bundan 3 ay önce garaj tarafından benim dükkanın altını kırmışlar sonra içeri girmişler. Bu haberi alınca telaşla hemen dükkanıma geldim. Masamın üstünde duran diz üstü bilgisayarımı çalmışlar. Kameradan bunları gördük ve polise şikayet ettik. Tutanak tutuldu ama sonrasında hiçbir şey çıkmadı. Öyle bir durum var ki buraya girdiklerinde yangın çıksa ben hakkımı savunamıyorum. Yapanlar da belli hepsi de ufak çocuklar. Yaşları tutmadığı için serbest bırakılıyorlar.  Daha sonra dükkana alarm taktırdım. Duvarlarını kapattım. Dükkan resmen hapishaneye döndü. Fakat bu sefer de pencerelerden girdiler. Bir defasında da dükkandaki paraları çaldılar. Bir arkadaşım bana <eskiden kapkaççılar vardı ama şuan yok, çünkü onların yakınlarını 25 sene hapse atıyorlar> dedi. Biz burada korku içinde yaşıyoruz. Benim elemanları alarmı kurmayı unutmamaları konusunda sürekli uyarıyorum. Geçende de buraya müşterim geldi. Minibüsündeki bozuk paraları çalmışlar. Artık kendi mahallemize girmeye korkar olduk.” şeklinde konuştu.

BAŞOL: “İNSANLARA GÖZDAĞI VERİYORLAR”


Hırsızların toplu dolaştıklarını ve yaşlarının küçük olduğunu kaydeden Bekir Başol, sözlerine şöyle devam etti: “Parası olanları gözlerine kestiriyorlar. Daha sonra market önlerinde, kapı önlerinde ellerinde tornavidalarla insanlara gözdağı veriyorlar. Bir keresinde ise paraları düşürmek için cüzdanıma dokundular.

KÜÇÜK: “YAŞLARI KÜÇÜK DİYE SÜREKLİ BİZİ SOYMAYA HAKLARI YOK”


Buraya giren kişilerin belli kişiler olduğu savunan Oktay Küçük ise, “Bunu polis de biliyor ama yaşları küçük olduğu için bir işlem yapamıyorlar. Yaşları küçük diye sürekli bizi soymaya hakları yok. Bunun bir şekilde önlemi alınmalı. Biz geceleri ışıkları açık bırakıyoruz, emniyet kilidi, güvenlik kamerası var, parmaklıklar var ama biz yine de başa çıkamıyoruz. Yetkili kimse gereken yapılsın.” dedi.

BİR KİŞİ TUTUKLANDI

Esnafın iddiaları bu yöndeyken, Keşan Emniyet Müdürlüğü’nün, son haftada yaşanan hırsızlık olaylarına karışmış olan kişilerle ilgili işlemleri yaparak adlî makamlara sevkettiği, 1 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.