Keşan Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği tarafından dün, köylerdeki çöplerin alınmasında karşılaşılan sorunlarla ilgili toplantı düzenlendi. Saat 11.30 sıralarında dernek binasında Dernek Başkanı Kadir Uzun başkanlığında başlayan toplantıya; bazı köy muhtarları katıldı.

UZUN: YAPILAN SÖYLEMLER DOĞRU DEĞİL

Geçtiğimiz günlerde Edirne’de ziyaretlerde bulunduğunu belirten Uzun, “İl Genele Meclisi toplantısında Valimiz, köylerdeki çöp toplama işinin neden ağır gittiğini söyledi. Bazı il genel meclisi üyeleri muhtarların hizmet almak istemediği yönünde söylemlerde bulundu ve bunun üzerine valimiz ‘Muhtarlarımızın böyle bir lüksü bulunamaz.’ dedi. Biz muhtarlar olarak çöplerin toplanması için çaba gösteriyoruz. Ama arkadaşlarımız çöple ilgili olarak Mal Müdürü’nün ‘Sadece konteynerdeki çöpleri alırız. Yerdeki çöpü almayız’ şeklindeki söylemlerini iletiyorlar. Köylere yetirince çöp konteyneri verilmemiş hatta hiç verilmeyen köyler var. Bu durum var iken, yapılan söylemler doğru değil. Bu konunun biran önce düzeltilmesi lazım. 50-60 kişiye 1 konteynır düşerken‘Sadece konteynerdeki çöpleri alırız. Yerdeki çöpü almayız’ demek doğru değil. Yeterli konteyner olsa zaten bu sorun olamayacak.” dedi.

 SÖZBİR: BU DURUM KİMİN SUÇU?

Toplantıda söz alan Mecidiye Köyü Muhtarı Mesrur Sözbir ise, vatandaşın çöpleri konteynerin olmaması veya dolu olması durumunda yere attığını ifade ederek, “Bu durum kimin suçu. 500 nüfusa 6-7 konteyner koyunca nasıl para toplayacağız” dedi.