Keşan İlçe Seçim Müdürlüğü, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde alınacak genel güvenlik önemleriyle ilgili olarak, belde ve köy muhtarlarını bilgilendirdi.

Keşan Muhtarlar Derneği’nde dün saat 10.30 sıralarında İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mehmet Tuncay ve İlçe Seçim Müdürü Sevil Dal başkanlığında başlayan toplantıya, Dernek Başkanı Abdullah Kemik, köy ve belde mahalle muhtarları ile muhtar adayları katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Kemik, seçimlerde alınacak olan güvenlik tedbirleri ve sandık görevlilerinin sorumlulukları hakkında bilgi verileceğini belirtti.

TUNCAY: DEVLETİ TEMSİL EDİYORSUNUZ

Daha sonra söz alan Hakim Mehmet Tuncay,  muhtarların kendilerini çok sık telefonla arayıp yerel seçimler hakkında bilgi istediğini ifade ederek, Arkadaşlarımızın aklına takılan sorular ve seçim günü yapılacak olanlar hakkında bilgi vereceğiz. Benim tek tavsiyem, seçimin nezaket içerisinde geçmesi. Siyasiler arasında yarışın size yansımaması. Herkesin bir siyasi görüşü vardır. Ancak bunu muhtarlık seçimlerine yansıtmayın. Muhtarlık bilindiği üzere siyasi bir makam değil, devlete açılan ilk kapıdır. Sizler bir yerde devleti temsil makamısınız. Olayı kavga veya tartışma boyutuna çekmeyin. Köye gelen sandık başkanı arkadaşlarımızın karşılanması, okulun temizliği konularında siz muhtarlara iş düşüyor. 30 Mart günü parti temsilcilerimiz olacak. Açıktan sizin lehinize veya aleyhinize çalışmadığı sürece hiçbir şekilde müdahale edilmeyecek. Parti onun ismini bildirmiş ve görevlendirmiş. Bir sıkıntı olması durumunda sandık başkanına başvuruda bulunulacak. Gereken yapılmazsa bize başvuruda bulunabilirsiniz. Biz de itirazları değerlendiririz. Köylerden görevli olan arkadaşlarımız, sandıktan ayrılıp <Eve kadar gidip geleyim> diyemez. Seçimin düzenli bir şekilde geçmesini istiyorum. Gelen görevlilerin yiyecek, içecekleri temininde bir zorunluluğunuz yok ama bu konuda kendi göstereceğiniz duyarlılık ve misafirperverliğiniz önemli” diye konuştu.

Toplantı,  Sevil Dal’ın, muhtarlardan gelen seçimlere ilişkin çeşitli soruları cevaplamasının ardından sona erdi.