Keşan Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kemik, İzzetiye Köyü’nün Keşan’a bağlanmasına ilişkin gelişmelerle ilgili olarak dün yaptığı açıklamada “Ben İzzetiyelilerin yerinde olsam Keşan’a bağlanmak istemem” dedi.

Keşan Belediyesi’nin şu anki mevcut haliyle yaptığı hizmetlerin ne kadar yeterli olup olmadığının kamuoyunca tartışılmakta olduğunu kaydeden Kemik, “Ben İzzetiyeli olsam 14 Temmuz’da yapılacağı belirtilen referandumda sandık başına gittiğimde Keşan Belediyesi’nin bana ne hizmet getireceğini düşünürüm. “Köyümüzde bulunan eksikliklerin giderilmesinde belediyenin ne kadar etkisi olur? “ diye  sorar öyle kararımı veririm. Bence altyapısı gelişmemiş ve her türlü hizmeti getiremeyecek durumda olan Keşan Belediyesi İzzzetiye halkı için bir yararı olmaz. İzzetiyelilerin Keşan’a bağlanmakla neleri kazanacaklarını ve neleri kaybedebileceklerini iyi düşünmeliler” diye konuştu.

Kemik, İzzetiye’nin Keşan’a bağlanmasının ardından Çamlıca beldesinin ve diğer yakın köylerin de aynı yola başvurmak isteyebileceklerini de kaydetti.

MERCAN’A KARŞILIKSIZ DESTEK SÖZÜ

Öte yandan, Abdullah Kemik, dün Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’ni ziyaret eden Mustafa Mercan’ın AK Parti’den belediye başkan aday adaylığını desteklediğini açıkladı.

Kardeşi Cahit Mercan ile birlikte saat 13.30 sıralarında derneğe giden Mercan, burada dernek Başkanı Abdullah Kemik ve yönetim kurulu üyeleri Karlıköy Muhtarı Ali Çetin, Yeniceçiftlik Muhtarı Erdinç Şeftali tarafından karşılandı.

Mercan, muhtarların en önemli kesimi ve en önemli idarecileri oluşturduğunu söylerek, “Onlardan görüş almaya, fikir almaya geldim. Onlara fikirlerimi anlatmaya geldim. Muhtarlar ilk ağızdan sıkıntıları, sorunları duyan ve onlara çare aramaya çalışan bu nedenle yerel yönetimlerde de ortak çalışılması gereken birinci unsur olarak görüyorum” dedi.

KEMİK:  ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek sözlerine başlayan Başkan Abdullah Kemik,  Keşan’a sahip çıkma sevdasının cesaretini gösterdiği için Mercan’a ayrıca teşekkür ettiğini ifade etti.

Keşan Muhtarlar Derneği olarak Keşan için gönlünü, yüreğini ve her şeyini ortaya koyan bir insanın kaçınılmaz bir şekilde arkasında olacaklarını söyleyen Kemik, Mercan’a hiçbir karşılık beklemeden tam destek sözü vererek şunları şöyle konuştu: “Ne gerekiyorsa, bize ne iş düşerse o  şekilde kesin ve hiç tereddütsüz ve hiçbir şekilde bir beklenti içinde olmadan kendisine destek sözü veriyoruz. Bizler kendisine ne gerekliyse bir alo dediğinde telefonun ucunda olacağız. Allah yolunu açık etsin. Bize görev düştüğünde bütün gücümüzle arkasındayız. İnşallah Keşan için hayırlı, uğurlu olur.”