Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen toplantısı 11 Ekim Cuma günü Birlik Başkanı Kaymakam Bekir Dınkırcı başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıda iki ihale yapılarak gündem maddeleri görüşüldü.

Toplantı gündemi kapsamında Saat 15.00’te Keşan İlçesi Merkez ve Köy İlk/Orta Okullarının 2013/2014 Yılı Isınma İhtiyacını Karşılamak Üzere Yakacak Kömür Alımı ve Nakliyesi İşi ihalesi yapıldı. Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliği’nin 18. Maddesine göre açık ihale usulüne göre yapılan ihalenin kamu menfaati açısından en düşük teklifi veren Derya Madencilik Nakliyat Petrol ve Orman Ürünleri İnş. Mal. San. Tic. Ltdi. Şti’ye ihale edilmesine ve ihale yetkilisinin onayına sunulmasına karar verildi.

Saat 16.00’da toplantı gündemi devamında 2013 KÖYDES Programı Kapsamında ihtiyacı olan 19 köy için 32 bin metrekare kilitli parke taş alımı ve nakliyesi ihalesi yapıldı. Bu ihalede de en düşük teklifi veren Serin Beton İnş. San. Tic. Ltd. Şti.’ne ihale edilmesine ve ihale yetkilisinin onayına sunulmasına karar verildi.

Toplantı gündeminde yer alan inşaatı tamamlanan İl Özel İdaresine ait Keşan Şantiyesi Prefabrik Bina Bakım Evi’nin İl Özel İdaresi birimlerince teslim alınmasından sonra hak ediş bedelinin yüklenici firmaya ödenmesi kararı verildi.

İlhami Ertem Ticaret Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Beğendik İlk-Orta Okulu ilave işler kapsamında bakım onarımlarının Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliği’nin 19. Maddesi (a) bendine göre doğrudan temin usulüyle sonuçlandırıldı..

Kaymakam Bekir Dınkırcı, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, “Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak ihtiyacı olan 19 köyümüze parke taşı alımı ve nakliyesi ihalesi ile Keşan İlçesi Merkez ve Köy İlk/Orta Okullarının 2013/2014 Yılı Isınma İhtiyacını Karşılamak Üzere Yakacak Kömür Alımı ve Nakliyesi İşi ihalesini özellikle kamu menfaatini gözeterek KHGB Encümeni olarak sonuçlandırmış bulunmaktayız.

Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen üyelerinin gönderilen kaynağın en verimli şekilde kullanılması için gösterdikleri özverili çalışmalarından ve toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Parke taşı ihtiyacı olan 19 köy muhtarımızdan istirhamım kış aylarının yaklaşması sebebiyle malzemelerin en verimli şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Çocuklarımızın kış aylarında sağlık acısından herhangi bir sorun yaşamaması için okul yöneticisi arkadaşlarımızdan gerekli çabanın ve özverinin en üst seviyede göstermesini, ihale kırımlarından kalan ödeneklerin biran önce sonuçlandırılmasını, ihtiyacı olan okullarda bakım - onarımı gereken ve eksik olan donanımların biran önce tamamlanması konularında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde ortak hareket etmelidir.” dedi.