SONGÜL KONAR

Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde encümen üyeliği seçiminde Edirne İl Genel Meclisinin AK Parti’li üyeleri seçildi.

Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Derviş Günday Eğitim Salonu'nda düzenlenen toplantı, 10.45 sıralarında başladı.

Toplantıya; Keşan Kaymakamı ve Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Uslu, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Ulucanlı, AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Mustafapaşa, SGK Merkez Müdürü Ali Kaçmaz, Keşan Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Yazıcı, Edirne İl Genel Meclisi’nin CHP’li üyeleri Sezgin Gündoğdu, Erdinç Can ve Erdoğan Gümülcineli, Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Partili üyeleri Halil Bayazıt ve İsmail Keleş, Edirne İl Sigorta Müdürü Sevim Yıldız, Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Turan Ateş, Keşan Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kemik, ilçe mahalle merkez muhtarları ve köy muhtarları katıldı.

Toplantı, saygı duruşunun bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra divan heyeti seçimlerine geçildi. Divan Başkanlığı’na Birlik Başkanı ve Keşan Kaymakamı Nuri Özder, kâtip üyeliklere Yayla Köyü Muhtarı Emine Arıcan ve Çelebi Köyü Muhtarı Ayşe Sever getirildi.

Divan heyetinin belirlenmesinin ardından söz alan Kaymakam Nuri Özder, “24. Olağan Genel Kurulunun tüm İl Genel Meclisine, üyelerine, muhtarlara ve halka hayırlı olsun.” dedi.

Daha sonra söz alan Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Turan Ateşise, İl Genel Meclisi’nin yaptığı işler ve İl Genel’de sürdürülen çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Konuşmaların ardındanKöylere Hizmet Götürme Birliği Encümen seçimine geçildi.

Birlik encümeninde; Halil Bayazıt (AK Parti), İsmail Keleş (AK Parti), Sezgin Gündoğdu (CHP), Ercan Gürgen (Kadıköy Muhtarı), Hasan Meydan (Koruklu Köyü Muhtarı), Mesut Pişkin (Lalacık Köyü Muhtarı), Kadir Uzun (Kozköy Muhtarı) aday oldu.

ENCÜMEN ÜYELERİ AK PARTİ’DEN

Yapılan seçimlerde toplam 50 kişi oy kullandı. Kullanılan oylara göre; Halil Bayazıt 46, İsmail Keleş 36, Sezgin Gündoğdu 14, Hasan Meydan 28, Kadir Uzun 23,  Ercan Gürgen 18, Mesut Pişkin 15 oy aldı. Çıkan sonuçlara göre; Halil Bayazıt, İsmail Keleş, Hasan Meydan ve Kadir Uzun encümen üyeliklerine seçildi.

Keşan Kaymakamı ve Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Nuri Özder, çıkan sonuçların hayırlı olmasını diledi ve yeni seçilen encümen üyelerini tebrik etti.

Seçimlerin ardından kurum müdürleri, muhtarlarla görüş alışverişinde bulundular.