Ceylan:   “Hane başına aylık 2 TL’ye isteyen köylerin çöpünü toplarız”

 

Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’nde, köylerin çöp sorununa çare bulmak için dün düzenlenen toplantıda, köylerdeki çöplerin, hane başına aylık 2’şer TL’ye toplanması kararı alındı.

Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği yönetiminin organize ettiği toplantı, saat 11.00 sıralarında başladı. Keşan’a bağlı bazı köy muhtarları, Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Abdullah Kemik ile bazı Yönetim Kurulu üyelerinin ve S.S.KadıköyBarajı Dokuzdere, Mercan GöletleriSulama Kooperatifi Başkanı Ali Ceylan’ın da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, uzun bir süredir gündemde kalan ancak bir türlü çözüm yolu bulunamayan köylerdeki çöplerin toplanması konusu ele alındı.

KEMİK: KESİN ÇÖZÜMÜ SAĞLAMALIYIZ

Toplantıda  söz alan Dernek Başkanı ve Gökçetepe Köyü Muhtarı Kemik, kendi köyündeki çöp toplama sorununu, S.S.KadıköyBarajı Dokuzdere Mercan GöletleriSulama Kooperatifi ile yaptıkları anlaşma ile çözdüklerini hatırlatarak, bu konuda çok çaba göstermelerine rağmen, kendileri dışında gelişen olaylarda çöp toplama sorununu çözemediklerini söyledi. S.S.KadıköyBarajı Dokuzdere Mercan GöletleriSulama Kooperatifi kanalıyla çöplerin toplanabilmesi için bir araya geldiklerini ve bu konuda bir karar verilmesi gerektiğini dile getiren Abdullah Kemik, “Muhtarlarımızın, bu konuda nasıl hareket etmesi gerektiğini ve çöp toplama sorunu çeken köylerimizin bu konuda bir karar vermesi için toplandık. S.S.KadıköyBarajı Dokuzdere Mercan GöletleriSulama Kooperatifi Başkanı Ali Ceylan, birçok köyden çöp topladığını, ancak yakıt problemi nedeniyle çöp toplama işini bırakma noktasına geldiğini söyledi. Ben, kendi köyümde S.S.KadıköyBarajı Dokuzdere Mercan GöletleriSulama Kooperatifi’nden hizmet satın alarak çöp toplama sorununu çözme kararı aldım. Bu konuda kesin çözümü sağlamalıyız. Bazı köylerimizde çöpler inanılmaz derecede birikmiş. Burada ilk iş biz muhtarlara düşüyor. Bu nedenle kararımızı almalıyız.” dedi.

CEYLAN: BU İŞİ KAR AMACIYLA YAPMAYACAĞIZ

Daha sonra söz alan Ceylan, S.S.KadıköyBarajı Dokuzdere Mercan GöletleriSulama Kooperatifi kanalıyla köylerindeki çöpleri toplatmak isteyen muhtarlara, bu konuda bilgiler vererek, öncelikle bu işte herhangi bir kar amacı olmadığının bilinmesini istedi. Bundan önceki köylerden çöp toplama işinde para talep edilmediği için maliyet hesabı çıkartmadığını, ancak yakıt ve personel konusunda sıkıntı çekmeye başlandığı belirten Ali Ceylan, “Şu ana kadar maliyet hesabı yapmadık. İpsala’da hane başına aylık 3.25 TL bana göre çok. Burada hep birlikte bir karar alacağız ve isteyen köylerimizin çöplerini Kooperatif kanalıyla, hane başına aylık ödenecek bir miktar ücret karşılığında toplayacağız.” diye konuştu.

HANE BAŞINA AYDA 2 TL

Yapılan bu konuşmaların ardından, köy muhtarları  S.S.KadıköyBarajı Dokuzdere Mercan GöletleriSulama Kooperatifi vasıtasıyla, köylerindeki çöplerin toplanması ve bunun karşılığında ödenecek ücret konusunda görüş alışverişinde bulundular. Karşılıklı yapılan görüşmeler sonucunda, çöplerini, S.S.KadıköyBarajı Dokuzdere Mercan GöletleriSulama Kooperatifi’nden hizmet alımı yöntemiyle toplatmak isteyen köylerden, hane başına ve aylık olmak üzere 2 TL hizmet bedeli ödenmesi kararı alındı. Bu karara göre; S.S.KadıköyBarajı Dokuzdere Mercan GöletleriSulama Kooperati, aylık hane başına 2 TL karşılığında, isteyen köylerin çöplerini toplayacak.

EDİRNE İL GENEL MECLİSİ’NDEN DE TALEPLER OLACAK

Öte yandan, toplantı sonucunda bu karar alınırken, bazı köy muhtarları, vatandaşların çöplerini dökebilmeleri için köylerin çeşitli noktalarına konteynerler konulmasının gerektiğini, ancak bu konteynerler nereden temin edeceklerini sordu. Bu konuda da görüş alışverişinde bulunulurken, çöp konteynerlerinin temini konusunda Edirne İl Genel Meclisi üyeleri ile görüşülerek, İl Genel Meclisi tarafından temin edilmesinin istenmesi kararlaştırıldı.