Edirne İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şenol Günday, Keşan Halk Eğitim Merkezi’nin “Çobanlık Kursu” açmak için talep toplamaya başladığını yerel basından okuduğunu ve memnun olduğunu belirterek, “Bu konuda birlik olarak biz de yeteri kadar talep toplanması ve kursun biran önce açılması için gerekli olanı yapmaya çalışacağız” dedi.

KURSUN AÇILMASI İÇİN DESTEK VERECEĞİZ

Birliğe üye birçok küçükbaş hayvan yetiştiricisinin çoban bulmakta zorlandığını ve bu işte bölgemizde çok büyük bir boşluk olduğunu da kaydeden Günday, “Bizim küçükbaş hayvan yetiştiricilerimiz çoban yokluğu nedeniyle neredeyse bu işi kendi başına yapmak zorunda kalıyor. Çünkü bu işi kendisine meslek edinmiş eleman bulmak çok zor. Bu nedenle Keşan Halk Eğitim Merkezi’nin açmaya karar verdiği çobanlık kursu bu işte yetişmiş eğitimli eleman bulmak için bir başlangıç olacak. Bu nedenle kursun açılması için gereken her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.

ÜYELERİMİZİ HABERDAR EDECEĞİZ

Elinde çobanlık belgesi olan bir kişinin sigortalı bir iş bulmasının kolaylaştığını aynı zamanda bu durumun belli bir sayıda hayvanı bulunan sürü sahiplerine bazı teşvikler sağladığına da dikkat çeken Günday, şöyle konuştu:“Çobanlık sertifikası olan bir kişi işe sigortalı olarak başlatılmak zorunda. Çünkü belgeli çoban çalıştıran sürü sahipleri devletten yıllık 5 bin liraya kadar teşvik alabiliyor. Bu durum aile yetiştiriciliği yapanlar için de çok faydalı bir durum. Özellikle hayvancılıkla uğraşan ailenin genç bireyleri çobanlık belgesi alırlarsa sigorta olabilecekler. Bu nedenle tüm üyelerimizin bu konudan haberdar olmaları için gerekli duyuruyu yapacağız. Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yetkilileri ile de diyaloga geçerek kursun açılması için yapmamız gerekenleri yapacağız. Gerekirse biz kendimiz kayıt yaptırıp kursun açılmasını sağlayacağız”