CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Gökhan Günaydın, Umut Oran, Bülent Tezcan ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’in imzasıyla yayımlanan, belediye meclisi ve il genel meclisi üye adayları seçimi hakkında genelgeye ilişkin açıklamalarda bulunmak için dün parti binasında bir basın toplantısı düzenledi.

TEK SIRALAR SANDIĞIN, ÇİFT SIRALAR PARTİ KONTENJANI

Koyuncu, saat 14.30’da başlayan basın toplantısına, yayımlanan genelge doğrultusunda yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi vererek başladı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Keşan Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyelerinin belirlenmesi amacıyla 8 Şubat 2014 Cumartesi günü, tüm üyelerin katılımıyla “eğilim yoklaması” yapılacağını belirten Koyuncu, belediye meclisi aday seçiminde “fermuar” yöntemi olarak adlandırılan yöntem uygulanacağı için 22 kişilik listede tek sıraların sandığa, çift sıraların ise parti kontenjanına bırakıldığını belirtti.

BELEDİYE MECLİSİ İÇİN 57, İL GENEL MECLİSİ İÇİN 10 ADAY ADAYI VAR

Cumhuriyet Halk Partisi’nde şu an için belediye meclisi üyeliği için 57, il genel meclisi üyeliği için de 10 başvuru yapıldığını bildiren Koyuncu,Genel merkeze yapılan herhangi bir başvuru olmaması halinde Keşan’da yapılacak meyil yoklamasına katılacak aday adaylarının sayısı bu. Belediye meclisi üyeleri için yapılacak seçimde 11 aday belirlenecek. Diğer 11 kişi ise örgüt adayları olarak belirlenecek. 3 tane de kontenjan adayımız olacak. Örgüt adayları belirlenirken belediye başkan adayı, ilçe ve il başkanından oluşan bir komisyon oluşturulacak ve bu aday sıraları düzenlenirken cinsiyet kotası, gençlik kotası, meslek kotası gibi ölçütler dikkate alınacak. İl genel meclisi seçimine 10 aday adayı katılacak ve yapılacak ve tüm üyelerin katılacağı eğilim yoklaması sonunda ilk 5 aday sıralanarak belirlenecek” dedi.

BELEDİYE MECLİSİ ADAY ADAYLARI TERCİH YAPABİLECEK

Dün sabah itibarıyla genelgeyi 3 gün süre ile askıya çıkardıklarını da bildiren Koyuncu,  belediye meclisi aday adaylarından, örgüt kontenjan sıralamasında değerlendirilmek isteyenlerin, askı süresi içinde İlçe başkanlığına başvurarak bu taleplerini iletmeleri gerektiğine, bu konuda herhangi bir başvuru yapmayanların, eğilim yoklamasına katılmayı kabul etmiş sayılacaklarına dikkat çekti.

BELEDİYE MECLİSİ İÇİN 2 BİN 100, İL GENEL MECLİSİ İÇİN 2 BİN 700 ÜYE OY KULLANACAK

Sözlerine  8 Şubat’ta yapılacak eğilim yoklamasına katılacak üyeler hakkında bilgi vererek devam eden Koyuncu, belediye meclisi için yapılacak olan eğilim yoklamasına partinin sadece Keşan merkezde kayıtlı üyelerinin katılacağını ve bunların da sayısının 2 bin 100 olduğunu, il genel meclisi için yapılacak eğilim yoklamasına ilçe merkezindeki üyelerin yanı sıra belde ve köylerdeki üyelerin de katılacağını ve bunların sayısının da 2 bin 700 olduğunu bildirdi.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ 16 OCAK’TA AÇIKLANMAYABİLİR

Daha sonra toplantıya katılan basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Koyuncu, Keşan belediye başkan adayının 16 Ocak Perşembe günü yapılacak Parti Meclisi toplantısı sonunda açıklanmasını beklemediğini belirtti ve “Çünkü Keşan için yapılan en son telefon anketlerinin halen Genel Merkezimize ulaşmadığını öğrendim. Bu nedenle Genel Merkezimiz önümüzdeki Perşembe günü yapacağı toplantıda Keşan’ı değerlendirmeye almayabilir. Belki ileriki bir tarihte olağanüstü bir Parti Meclisi toplantısı düzenlenerek, açıklanmayan belediye başkan adayları ilan edilir diye düşünüyorum” diye konuştu. Koyuncu, belediye başkan adayının ilerleyen günlerde açıklanmasının herhangi bir sıkıntıya neden olmayacağını da belirtti.

KONTENJAN ADAYI BELİRLEMEDE BAŞKAN ADAYININ AYRICALIĞI YOK

CHP İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, yine bir soru üzerine, kontenjan adaylarının, sadece belediye başkan adayı tarafından belirlenmesi diye bir durumun sözkonusu olmadığını, kontenjan adaylarının yine örgütün ve üyelerin istekleri doğrultusunda belirleneceğini de ifade etti.

ADAY ADAYLARI:

CHP’nin, Keşan Belediye Meclisi için 57, Edirne İl Genel Meclisi için 10 aday adayı var. Ancak, belediye meclisi aday adayı Selahattin Gül’ün geçen pazar günü yapılan kongrede Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası Yönetim Kurulu’na girmesi nedeniyle adaylığının düşüp düşmeyeceği daha sonra açıklanacak.

Aday adayları şunlar:

KEŞAN BELEDİYE MECLİSİ:

Neval KARAATLI

Selahattin KIYAKOĞLU

Sait KALAN

Ferudun TÜMER

Zeynep GÜREL

Yılmaz KARATAŞOĞLU

Emine ÇİMEN

Osman ÇOLAK

Şaban GÜLCÜ

Fisun KÜÇÜKOĞLU

Nasip ÇAKIR

Adem GÜNDOĞDU

Alemdar ÖZBAY

Nilüfer ERK OĞUZ

Muharrem ÇİROZLAR

Gürcan ÖZKUL

Ferhat DÖNMEZ

Selahattin GÜL

Esen GÜRER

Salim ŞEVİK

Erol MEYVA

Leyla ATILGAN ERDOĞAN

Burhan ÇELİK

İbrahim DİNÇ

Arif DEMİRKOL

Bayram ŞEKER

Cengizhan AKTAN

Rufat BULUT

Yılmaz BAŞOL

Harun KOMANLI

Nurettin SOYSAL

Raif PERÇİN

Şeref UVACIKLI

Orhan KALKAN

Mustafa YAVAŞ

Meltem ESER

Özkan ÖZVERİM

Erdoğan GÜMÜLCİNELİ

Hasan BÖLÜKBAŞI

Bilgin DURAN

Ürfet ÜRKMEZ

Ercan ERSOYLU

Güray KOŞAN

Ömür ÇAKICI

Olcay SORAN

Ender MAĞDEN

Recep KIRANLI

İlhan BOZ

Ramis VAROL

Turgay BALCI

Nurgül YILDIRIM

Şeref ALDANMAZ

Necmettin BAYGÜL

Ayşe Candan KADEM

Mitat BEYAZOĞLU

Yeşim SELİMOĞLU

Ahmet ÇİNKU.

 

 

İL GENEL MECLİSİ:

Nusret UYBAŞ

Abdül Aziz ÇIKIKÇI

Sebahattin KARAMAN

Mehmet Ali YETİM

Erdinç CAN

Ersin ÖZDEMİR

İlker Gürbüz ÖNER

Cevdet KARAGÖZ
Süleyman BUDAK

Özcan YAVAŞ.