Türk Kızılayı Keşan Şubesi Başkanı Vedat Koyuncu dün yaptığı açıklamada, 2016 yılı vekâleten kurban kesimi ve kurban bağışı faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Koyuncu, Türk Kızılayı tarafından “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” sloganıyla başlatılan vekâletle kurbanlık kampanyasının tüm ülke genelinde olduğu gibi Keşan’da da, başlatıldığını söyleyerek, “Kızılay, bu yıl da ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarına yardım elini uzatmaya devam edecektir. Türk Kızılayı, Kurban Bayramlarında vekâlet verilen kurbanları, sahipleri adına dini vecibelere uygun bir şekilde mutlaka kesiyor ve etlerini dağıtıyor. Bu çerçevede; halkımızın kurban bağışı konusunda Kızılay’a destek vermesini bekliyoruz.” diye konuştu.

DİNİ VECİBELERE UYGUN KESİM YAPILIYOR

Koyuncu, şöyle devam etti: “Kızılay’ımızın Türkiye’de Et ve Süt Kurumu ile birlikte organize etmiş olduğu kurban paylarımız hijyenik bir şekilde konservelere dönüştürülüyor; 18 aylık raf ömrü olan bu konserveler de Kurban Bayramı sonrasında yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Kurban Bayramı’nın neşesini fakir fukara sofralarına taşımak için yine büyük bir seferberlik başlattık.’’

VEKÂLET KESİM ÜCRETİ; 740 LİRA

Koyuncu, son olarak şunları söyledi: “Kurban vekalet kesim ücreti; 740 lira olarak belirlendi. Bağışta bulunan vatandaşlarımıza, kendi kestikleri kurbandan konserve yapılan kavurmayı teslim ediyoruz. Keşan’dan bağışta bulunacak vatandaşlarımızın bize başvurmalarını istiyoruz. Bu vesileyle, tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve Kurban Bayramı’nı kutluyorum.”