Karışımlı et ürünlerinin satışının yasaklanmasının hem tüketici hem de esnaf açısından faydalı olduğunu belirten Koyuncu, “Bu uygulama ile haksız rekabetin önüne geçileceğini düşünüyorum. Karışık sucuklarda oranlarda sıkıntılar oluyordu. Katkı maddeleri konularak maliyet düşürülüyordu. Doğru düzgün mal üreten kasaplar rekabet edemiyordu. Türkiye’de tüketiciyi kandıracak uygulamaların önüne geçilmesinin olumlu yönleri olacaktır. Tüketici bundan böyle ne yiyeceğine bilecek.” dedi.

Keşan’da faaliyet gösteren kasapların katkı maddesi kullanarak ürün ürettiğini düşünmediğini ifade eden Vedat Koyuncu, şunları kaydetti: “Vatandaşımız eti bildiği yerlerden alsın. Bu tarz ürünler sokak aralarında satılıyordu. Biz müşteri ile karşı karşıya geliyorduk. Biz bir kilo sucuğu 25-30 TL’ye satarken diğerleri 5 TL’ye satıyordu. Bu da müşteri ile bizi karşı karşıya getiriyordu. Ucuz fiyata satılan ürünlere de dikkat etmek lazım.”