ENEZ MEKTUBU

Medya Keşan Gazetesi Köşe Yazarı ve sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sayın Bülent Saylam “Keşan’ın Minaresi Ve İdaresi” başlıklı bir yazı ile Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a görevinin son yılında “Neler yapması ve neler yapmaması” gerektiği konusunda bir memorandum sundu. İçeriğine katılırım, katılmam; ama kendisini bu değişik, zarif ve çarpıcı “KRAL ÇIPLAK” temalı yazısından ötürü kutluyorum.

***

Niçin kutluyorum? Çok yerde olduğu gibi Keşan siyasi ortamında da artık bir şeylerin, ya da birilerinin oldukça yıprandığını, kanıksandığını, yapılanlardan çok yapılmayanların, ya da sadece yanlış yapılanlarının öne çıkartıldığını herkes görüyor, olumsuzluklar kapalı kapılar ardında alçak sesle konuşuluyor, tartışılıyor, eleştiriliyor ama kapılar açılıp sahaya çıkılınca,  pek çok kimse, hatta büyük bir kesim 3 maymunları oynuyor. Muhalefet Partilerinin, ya da partili olmayan gazetecilerin Belediye ile ilgili eleştirileri çok haklı bile olsa doğal sayılıp görmezden, duymazdan geliniyor. Sonuçta hiç kimse cesaret edip “Kral çıplak” diye haykıramıyor.

İşte bu aşamada CHP’li Sevgili Bülent Saylam’ın samimiyetle ama işin özünü kaçırmadan, aralara serpiştirdiği mesajlarla, yazdığı bu yazı, yaptığı bu çıkış CHP ye gönül verenlerin, CHP’nin başarılı olmasını isteyenlerin, Keşan’da bugünkü siyasi profili gözlemleyip endişe edenlerin gönlünden geçenlere tercüman olmuştur.

***

Saylam’ın yazısı, önyargısız, samimiyet ve ciddiyetle incelendiğinde kimsenin yanlış yorumlayamayacağı yararlı önerilerle takdiri hak ediyor. Kaldı ki bir partili gazetecinin bundan öte bir şey yazması etik de, doğru da olmayabilir. Ancak ne yazık ki Saylam’ın çırpınışları bile günü tarif etmeye yetmiyor. Bence eğer 2019, CHP için bir hüsran olarak yaşanmak istenmiyorsa Saylam’ın önerilerinden öte alınacak ve uygulanacak çok daha radikal önlemler düşünülmelidir. Bugün görünen olumsuzlukları yıllarca savunmak zorunda kalan yöneticilerin, artık Keşan halkına daha fazla söyleyeceği söz kalmamış olanların bu saatten sonra ağızları ile kuş tutsalar dahi inandırıcı olamayacakları ve yarınlara yararlarının dokunmayacağı açıktır.

***

15 yılda gerçekten çok önemli başarılara imza atan, ama yaptıklarının artık görmezlikten gelindiği, inkar edildiği ve kanıksandığı bu ortamda Sayın Mehmet Özcan’ın Belediye Başkan adayı olmayacağını da belirttiğine göre, bunun gereğini bugünden yapması düşünülemez mi? Böylelikle, özverili bir yaklaşımla, alacağı radikal tavırla Keşan siyasi gündemini belirleyecek, tüm muhaliflerini şaşırtacak, hem kendisini yeni ufuklara hazırlayacak, hem seçmenlerine mukayese imkanı sağlayacak ve yarattığı heyecanla Keşan CHP’nin önünü yine 15 yıl öncesi gibi yeni ufuklara açmanın öncüsü olabilecektir.

***

Sayın Mehmet Özcan’ın 15 yılda yaptıklarını, başarılarını görmezden gelmek, inkar etmek, YOK saymak, O’nu 3 dönem Belediye başkanı seçen Keşan Halkına saygısızlık ve güvensizliktir. Bugünkü konu Özcan’ın başarısı veya başarısızlığı da değildir. Asker için, politikacı için, tüccar için, bazen en zor ama en doğru karar nerede ve ne zaman çekileceğini bilmektir. Bugün çekilmeyi doğru yer ve zamanda yapmayı başaranlar, yarınlarda da doğru zaman ve yerde öne çıkmayı da bilebilirler. Yarınlar çok yakındır… Konu budur…