Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Genç Girişimciler Komitesi üyeleri, dün düzenledikleri basın toplantısında, Keşan’a getirilmesi kampanya başlatılan doğalgaz konusunda, Keşan’daki tüm gençlerin bu konuya destek vermesi gerektiğini belirterek, Keşan’a doğalgaz gelmesinin olmazsa olmazlar arasında yer aldığını ve temiz bir gelecek istediklerini söylediler

DOĞALGAZIN KEŞAN’A GETİRİSİ ÇOK BÜYÜK OLACAK

Saat 14.00’de başlayan toplantıya; Keşan TSO Genç Girişimciler Komitesi Başkanı Nehir Gergin, Yönetim Kurulu Üyeleri Tarık Özbek ve Özgür Enezli katıldı. Toplantıda söz alan Gergin, Genç Girişimciler Komitesi olarak düzenledikleri son toplantılarda, Keşan’a doğalgaz gelmesi konusunda bazı fikirler ürettiklerini belirterek, Keşan’daki gençleri temsil eden az sayıdaki kurullardan biri olduklarını ve söylemlerinin bu nedenle gençlerin fikirlerine yakın olacağını düşündüklerini kaydetti. Keşan’a doğalgaz gelmesinin, Keşan’daki tüm gençler tarafından, heyecanla istendiği ve beklendiği yönünde düşünceye sahip olduklarını belirten Nehir Gergin, “Geleceğin Keşan’ında yaşayacak ve iş kuracak insanların, şuanda doğalgaz konusunda herkesten daha istekli olmasını ve bu konuda çevresini teşvik edici olmasını bekliyoruz. Bizler, genç girişimciler olarak, Abone Bağlantı Bedeli’ni yatırdık. Doğalgazı; Hem işyerlerimizde, hem de evlerimizde görmeyi fazlasıyla arzuluyoruz. Doğalgazı, Keşan’ın geleceği için düşündüğümüzde, bunun Keşan’a çok büyük getirisi olacağını söyleyebiliriz. Özellikle üretim konusunda, günümüzde doğalgazın çok önemli bir unsur olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca, imalat maliyetlerini aşağıya çekmek, çevreye duyarlı üretim yapmak anlamında da doğalgazın önemi büyüktür.” dedi.

ALINACAK KARARLARIN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ

Keşan’daki genç girişimciler olarak gelecekteki planlamalarını, doğalgazın Keşan’a gelecekmiş gibi yapmak istediklerinin kaydeden Gergin, Keşan’daki hava kirliliği nin yarattığı sağlık sorunları ve bunun gibi durumların göz önünde olduğunu dile getirdi. Gergin, sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle ekonomik anlamda, doğalgazın Keşan’a gelmesi büyük bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu bakımdan, doğalgazın Keşan’a gelmesini sonuna kadar destekliyoruz. Mülki amirlerimizin alacağı kararların sonuna kadar yanındayız. Keşan TSO’nun sunduğu katkılarda, biz de komite olarak üstümüze düşeni yapıyoruz. Bölgeye gelmesi arzulanan Tarım İhtisas OSB (Organize Sanayi Bölgesi) de, doğalgazın gelmesinde büyük katkı sağlayacaktır. Doğalgaz, elektrik ve su gibi artık olmazsa olmazlar arasındadır. Keşan’ın kavşak noktası olduğunu ve gelişime açık olduğunu her zaman söylüyoruz. Tüm bunları alt alta koyduğumuzda, doğalgazın bu gelişime önemli bir katkısı olacağına hemfikiriz. Umarız istenilen rakama ulaşır ve Keşan’a doğalgaz gelir. Böylece, hem hava kirliliğinden kurtulur, hem de ekonomik anlamda daha hızlı gelişim için adım atmış oluruz. Bizler, gençler olarak temiz bir gelecek istiyoruz. Doğalgaz, biz gençlere katkı sağlayacak projelerin başında gelmektedir.”