SONGÜL KONAR

Dün saat 13.30 sıralarında Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı ile Türkiye Makine Mühendisleri Odası Keşan Temsilcilik Başkanı Nurettin Özmen katıldı.

ŞAPÇI: “HİZMETLERDEN BELLİ ORANLARDA İNDİRİM ALMALARI SAĞLANACAK”

Toplantıda ilk olarak TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı söz aldı.

Şapçı, şunları söyledi: “Bugün odamız ve makine mühendisleri odası olarak bir protokol imzalıyoruz. Protokol ile beraber, oda üyelerimiz, Makine Mühendisleri Odaları üyelerinden yaptıracakları veya odamız ile direk yaptıracakları hizmetlerden belli oranlarda indirim almalarını sağlayacak. Buradan Makine Mühendisler Odası Başkanına ve üyelerine teşekkür ediyoruz.”

Şapçı’nın konuşmasının ardından sözü Türkiye Makine Mühendisleri Odası Keşan Temsilcilik Başkanı Nurettin Özmen aldı.

ÖZMEN: “%70 ORANINDA İNDİRİM GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

Yapılan protokol için Keşan Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür eden Özmen,“MMO Keşan Temsilciliği olarak, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ve üyeleriyle birlikte protokol imzalıyoruz. Odamız birçok kuruluşa akredite olduğu için her konuda hem ticari işletmelere hem ticaret odalarına hem belediyelere ve birçok kamu kurum ve kuruluşlarına hizmet vermekte. TSO üyelerinin ve ticari işletmelerin vinçleridir, basınçlı kompresörleridir, basınçlı kaplarıdır bunların yıllık periyodik muayenelerinin yapılmaları gerekiyor. Odamız ile %70 oranında indirim gerçekleştirerek, oda üyelerine bu periyodik muayeneleri yapacağımızı bildirdik. Biz bu muayeneleri veren akredite kuruluşlardan biriyiz. Bu periyodik muayeneleri yıl içinde yaptırdığınız zaman iş kazalarının önüne geçmeye çalışıyoruz. Bunun zorunlu olduğunun yanı sıra iş kazalarının önüne geçmeliyiz. Periyodik kontrol yapılırken kısa bir eğitim de veriliyor. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. İnşallah üyelerimizin de Ticaret Odamızın da faydasına olur” diye konuştu.

Özmen’den sonra sözü yeniden Şapçı aldı.

Şapçı da, Türkiye Makine Mühendisleri Odası Keşan Temsilcilik Başkanı Nurettin Özmen’e teşekkür ederek sözlerini şöyle sonlandırdı: “Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri olarak yıllık veya bazı sürelerde periyodik olarak yaptırdığımız kontroller oluyor, bunlarla akredite işletmelerden alınmış belgeler oluyor, bunları üyelerimize hem daha uyguna hem de kanunen zorunluluk altına girmemeleri için, ileride zorluk yaşamamaları için MMO Keşan Temsilciliği ile beraber protokol ile hem şu zamanda maliyetleri azaltmak hem de hepimiz gayri resmi olan sıkıntılarımızı aşıp resmi belgelerimiz ile beraber uygulamalarımıza, işletmelerimize devam etmek istedik. Odamız ile beraber çalışmalarımız da devam edecektir. Tekrardan hayırlı olsun.”