Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) yönetimi, dün, genel kurulları tamamlanan S.S. Keşan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile esnaf odalarını ziyaret etti. Esnaf Odaları’na yapılan ziyarete Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük de katıldı.

Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet ilk olarak S.S. Keşan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret etti.

Saat 14.30 sıralarında Kooperatif binasına giden heyeti, Kooperatif Başkanı İsmail Atakan ve yönetim kurulu üyeleri karşılandı. Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Keşan’ın en büyük kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, “Üyelerimiz adına kısa bir süre önce yaptıkları genel kurul ile göreve gelen yeni yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulunuyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz.” dedi.

Daha sonra söz alan Atakan ise, ziyaret nedeniyle KTSO heyetine teşekkür etti. Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu da yaptığı kısa konuşma ile yeni yönetime başarılar diledi. 

HELVACIOĞLU: HEPİMİZ AYNI GEMİNİN İÇİNDEYİZ

Keşan TSO heyeti daha sonra esnaf odalarına geçti. Saat 15.00 sırlarında başlayan ziyarete, Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük de katıldı.

Helvacıoğlu, esanf odalarının yeni yöneticilerine de hayırlı olsun diyerek, Hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Bu dönemde de el ele çalışmaya hazırız. Geçen dönem çok özel çalışmalar yaptık. Birlik ve beraberliğimizi sağladık. Bu dönem de aynı şekilde çalışmayı temenni ediyorum.  30 Mart’taki siyasi seçimler bittikten sonra birlik ve beraberlik zamanı. Bölgenin marka olabilmesi için buna ihtiyacımız var. El ele verirsek Keşan en kısa zamanda marka olacaktır. Keşan’da esnaf odaları veya borsaya kayıtlı 7 bin esnaf var. 7 bin kişi çalışanları ve eşleriyle bu bölgenin %50’si anlamına geliyor. Dolayısıyla bu masada bulunanların sıkıntılarının dinlenmesi herkesin görevi. Biz de sorunları iyi anlatmalıyız. Öncelikle bir gündem oluşturmalıyız. Bu gündemin sonuçlarını ilgililerin önüne sunalım ve yapılacak olan yatırımları isteyelim. şeklinde konuştu.

Helvacıoğlu’nun ardından söz alan Alioğlu da oda seçimlerinde göreve gelen yönetim kurullarını kutladı.

KAYMAZ: DEĞİŞİME HAZIRLANMALIYIZ

Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, ziyarette bulunma sebeplerinin Keşan’da yapılacak olan projelerde sivil toplum kuruluşları olarak esnaf odalarıyla birlikte hazır olduklarını belirtmek olduğunun altını çizerek, Değişime hep birlikte üyelerimizi ve Keşan’ımızı hazırlamamız gerekiyor. Birlik ve beraberlik içerisinde buradayız diye konuştu.

YÖRÜK: SÖZDE DEĞİL ÖZDE BİRLİK OLACAĞIZ

Daha sonra söz alan Yusuf Yörük, KTB’nin esnaf odalarının yanında olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: Sözde değil özde birlik olacağız.  Keşan’ın sorunlarını hep birlikte çözmeye çalışacağız. Sorun olduğunda değil 2 ayda bir Keşan’ın sorunlarıyla ilgili toplantılar yapalım. Sadece seçimden seçime değil Keşan için biraraya gelelim. Neler yapabileceğimizi, ilçemizi nasıl marka haline getirebileceğimizi paylaşmalıyız.”

ÇAKMAK: 4 BİN ESNAFIMIZIN SORUNLARI SIRTIMIZDA

Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 7 esnaf odamız genel kurul toplantılarını yaptı. Bizler hizmet yarışındayız. 4 bin esnafımızın sorunlarını yükleniyoruz. Siz bir lokomotifsiniz. Keşan için doğru olacak çalışmalarda yanınızda olacağız.” dedi. 

Keşan Sebze Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İbrahim Aldanmaz ise geçtiğimiz dönemde de 2 ayda bir toplantı yapılması yönünde karar verildiğini ancak uygulanmadığını hatırlatarak, yapılacak olan çalışmanın bu defa sözde kalmaması gerektiğini söyledi.

Dülgerler İnşaat Sanatkarları ve Elektrik Tesisatçıları Odası Başkanı Bülent Gezer de toplantı tarihlerinin bir takvime bağlanması gerektiğini vurguladı.

Madeni Eşya ve Demirciler Odası Başkanı Hüseyin Erkan, Keşan’ın istişare toplantılarında her zaman iyi sonuçlar aldığını ifade ederek, “Yapacağımız toplantılar devamlı olmalı. Bu toplantılara mecliste bulunan partileri de davet etmeliyiz” derken, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mahmut Demirkan ile Keşan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Kudret Kalkan, yapılacak olan çalışmalarda oda olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Tuhafiyeci ve Manifaturacılar Odası Başkanı İsmail Yüksel de, birlikteliğin sürekli olması gerektiğini dile getirdi.

Toplantı, çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunulması ile sona erdi.