Keşan Ticaret ve Sanayi Odası'nın (KTSO) Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, geçen çarşamba günü saat 19.00’da Meclis Toplantı Salonu'nda, Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu’nun başkanlığında yapıldı.

Yoğun bir gündeme sahip toplantıda, önümüzdeki haziran ayı içinde ve ilerleyen günlerde yapılması planlanan çalışma ve etkinlikler karara bağlandı. Meclis toplantısında ayrıca Keşan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan, “Saros Körfezi Turizm Anketi” hakkında bir sunumda yapıldı.

İki saate yakın bir süre devam eden toplantıda görüşülen ve oy birliği ile kabul edilen gündem maddeleri arasında; “6 meclis toplantısından 4’üne katılmayanın üyeliğinin düşürülmesi” de yer aldı.

Gündem maddelerinin görüşülüp kabul edilmesinin ardından Keşan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 200 kilometrelik Saros sahil şeridini kapsayacak şekilde düzenlenen Saros Körfezi Turizm Anketi sunumu yapıldı.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu tarafından yapılan sunumda, elde edilen veriler slayt gösterisi eşliğinde meclis üyelerine anlatıldı.

963 KİŞİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Anketin, Saros Körfezi’nin turizm potansiyelini ve gelen turistler ile tatilcilerin sorunlarını belirlemek amacıyla düzenlendiğini kaydeden Helvacıoğlu, 200 kilometreyi bulan Saros sahil şeridinde yer alan Enez, Yayla, Erikli, Mecidiye, Gökçetepe ve Sazlıdere’de toplam 963 kişi ile görüşüldüğü bilgisini verdi. Anket için 495 kadın, 467 erkek ile görüşüldüğünü belirten Helvacıoğlu, bölgeye tatil için gelenlerin yüzde 90’nının genç ve orta yaş grubundan olduklarını belirtti. Ankete katılanların yüzde 94’ünün Saros’a, bir yakınının tavsiyesi ve körfezin temizliğini bildiği için geldiğini söylediklerini ifade eden Helvacıoğlu: “Demek ki bölgemize gelen tatilciler için temizliğimiz etkili, yakınlığımız da cazip geliyor” dedi.

ANKETTE ÖNE ÇIKANLAR

Anket ile Saros Körfezi’nin ortaya çıkan bazı turizm değerleri ise şöyle: Konaklayan her iki tatilciden birinin kendi yazlığı var. Her dört tatilciden biri yazlık kiralayarak konaklıyor. Bölge, yaklaşık bir hafta süreli tatilciler için cazibe merkezi. Her 25 tatilciden 4 tanesi konaklama sorunu ile karşılaşıyor. Otellerde konaklayanların %80’i, aldıkları hizmetten memnun kalıyor. Otelde konaklayanların yarısı otel fiyatlarını uygun bulurken, yazlık kiralayanların sadece %25’i fiyatları uygun buluyor. Saros’da tatil yapanların yarısı yiyecek içecek fiyatlarını pahalı bulurken, diğer yarısı uygun buluyor. Tatilcilerin %80’i kamusal altyapı ve diğer hizmetlerin eksik olduğunu düşünüyor. Ankete katılanlar Saros’un en önemli sorununun çevre kirliliği, ikinci önemli sorununun da yol ve ulaşım olduğunu söylüyor.