Edirne genelinde “Uygulamalı Girişimcilik Kursları”nı düzenleme sorumluluğunu üstlenen Keşan

TSO’nun bu kapsamda gerçekleştireceği 7 kurstan ilki dün başladı.

Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından, geçtiğimiz günlerde düzenlenen ihale sonucu Keşan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üstlenilen ve Edirne genelinde toplam 175 kişiye verilecek hibe destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin ilki 25 girişimci adayının katılımıyla başladı.

Saat 10.00’da Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksek Okulu Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilen kursun eğitmenliğini ise Trakya ABİGEM (Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi) Genel Müdürü Fatih Yalnız yapacak.

Kursun açılış konuşmasını yapan Keşan TSO Meclis Üyesi Evren Yörük, istihdamın arttırılmasını ve işsizliğin önlenmesini sağlamak amacıyla Edirne genelinde düzenlenecek olan tüm Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin Keşan TSO tarafından organize edileceğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Keşan TSO olarak, bölgemizde yeni iş sahalarının açılmasını ve istihdamın artmasını istiyoruz.  Bu amaçla Keşan, Uzunköprü ve Edirne Merkez’de mülakat sonucu belirlenecek toplam 175 kişiye eğitim verilecek, başarılı bulunacak projelere KOSGEB tarafından 30 bin lira hibe ve gerekirse 70 bin liraya kadar da faizsiz ve iki yıl sonra ödemeli kredi imkânı sağlanacak. Ayrıca tüm kursiyerlerimize Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi verilecek. Tüm girişimci adaylarımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”

Evren Yörük son olarak, açılması planlanan ikinci kurs için kayıtların devam ettiğini ve bu kursun başvurularının 25 Kasım’da sona ereceğini ve kursun 2 Aralık’ta başlayacağını ifade ederek kurslara katılmak isteyenlerin mutlaka İŞKUR’a kayıtlı olmalarının gerektiğini bildirdi.