Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, en az 1 çalışanı bulunan bütün işyerleri için risk değerlendirmesi zorunluluğunu getirirken, Çalışma Bakanlığı da bu kapsamda belirlediği sektörler arsında kuaför ve berberlerin de yer aldığını belirledi.

Buna göre, kuaför ve berberde çalışanların saç kesimi sırasında kullanması için tekerlekli tabureler bulundurulacak, hizmet oturarak gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili olarak dün görüşlerine başvurduğumuz Keşan’ın en eski berberlerinden Kuaförler Esnaf Odası Onursal Başkanı Osman Kuşçu, “Yeter ki iş olsun her şey mümkün” dedi.

1969 yılından beri Keşan’da berberlik mesleğini yürüttüğünü, bugün çalışan birçok berber esnafını kendisinin yetiştirerek piyasaya çıkardığını ve bunun gururunu yaşadığını belirten Kuşçu, Özellikle berberlik mesleğine başladığımız ilk yıllarda işlerimiz çok yoğundu. Bazen saatlerce ayakta kalmaktan yorgun düşer müşterilerimizi tabureye oturarak traş ederdik. Bu mesleğin oturarak da yapılmasında mahsur yok ama şimdilerde iş nerde? Keşke yine o yoğunlukta işler olsa biz de yeni uygulamaya gönül rahatlığı ile geçebilsek” diye konuştu.