Kaymakam Bekir Dınkırcı, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Engin Sakallıoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız da Küçükdoğanca Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği’nin organize ettiği 3. Bahar  Şenliği’ne, katıldı.

Dınkırcı, burada Köy Muhtarı Hüseyin Soran, Dernek Başkanı Selahattin Gül ve vatandaşlar tarafından karşılandı ve İstanbul’dan gelen misafirleri dolaşarak hoş geldin ziyaretinde bulundu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bekir Dınkırcı, İstanbul merkezli Küçükdoğanca Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği’nin organizasyonu ile İstanbul’dan yaklaşık 400 kişinin, doğdukları toprakları unutmayarak yeni nesillerin köyle bütünleşmesi, sosyal kültürel ve ekonomik yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergilediklerini belirterek, bu organizasyonu yapan Dernek Başkanı Selahattin Gül’ü, Dernek Yönetim Kurulu’na, Köy Muhtarlığı’na ve programda emeği geçenleri tebrik etti.

Programın açış konuşmasını Dernek Başkanı Selahattin Gül ve Bekir Dınkırcı yaptı. Dınkırcı, konuşmasında, Keşan ve Küçükdoğanca Köyü ile ilgili rakamsal veriler aktararak özellikle köyde toprak tahlili, tarım sigortası, alternatif tarım ürünleri, açık ve yarı açık hayvancılık ile yem bitkilerinin ve çiftçilerin, şirket, kooperatif ve üretici birliği bazında bir araya gelmelerinin önemine değinerek, öğrencilerin eğitimiyle ilgili herkesin daha yakından ilgilenmelerinin önemine işaret etti.

Programa katılanlar, yöresel sanatçılar ve halk oyunları ekibi eşliğinde eğlenip, pikniklerini yaparak bahar şenliğinin tadını çıkardı. Köydeki programa Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş da katıldı.

Programdan sonra köyde bulunan Selahattin Gül ve kardeşlerine ait yaklaşık 150 başlık Saanen Keçi Çiftliği’nde incelemelerde bulunan Bekir Dınkırcı, günlük 4 litre süt veren ve insan sağlığı acısından anne sütünden sonra en değerli süt olan keçi sütünün önemine değinerek çiftlik yetkililerinden bilgi aldı.

Selahattin Gül ve kardeşlerine ait yaklaşık 40 dekarlık Santa Maria ve Deveci Armudu bahçesini inceleyerek Keşan'ın geleceği bakımından kapama meyve bahçesinin önemine değinen Dınkırcı daha sonra civardaki buğday tarlasını da gezerek rekolte incelemesinde bulundu.