Keşan Küçükdoğanca Köyü eski Muhtarı Hüseyin Soran, Dere Islahı çalışmaları kapsamında köy içinde yapılan bir köprünün yanlış bir konumda yapıldığını ileri sürerek yetkililerin bunu dikkate almalarını istedi ve hatanın düzeltilmesi için gerekirse Ankara’ya giderek ilgili bakanlık yetkilileri ile görüşeceğini söyledi.

KÖPRÜNÜN ALTINDAN SU KANALI BİLE GÖRÜNMÜYOR

Küçükdoğanca Köyü Dere Islah Proje ihalesinin bundan 2 yıl önce kendi muhtarlığı döneminde yapıldığını, yapım işine ise bu yıl başlandığını kaydeden Soran, “Köyümüzde yapılan bu dere ıslah çalışmasıyla ilgili tüm yetkilileri göreve çağırıyorum ve soruyorum; dere nerede köprü nerede?  Eğer bu köprü yapılırken daha iyi bir planlama yapılsaydı yani bir tarafından 2 metre beriye alınsaydı, diğer tarafından da 2 metre öteye kaydırılsaydı köprü köprüye benzeyecekti.  Şu anki haliyle köprünün bir kısmı vatandaşın özel mülkiyetinin içinde kaldı. Köprünün yönü hali hazır yola doğru değil karşıdaki bayıra bakıyor. Köprünün altından bakıldığında su kanalı bile görünmüyor” diye konuştu.

UYARILARIMI DİKKATE ALMADILAR

Kendisinin bütün bu uyarı ve ikazlarına rağmen köprü inşaatına başlandığını en son beton atılmazdan önce de orada bulunan yetkilileri uyardığını, diğer yetkililere telefonla ulaşmaya çalıştığını da belirten Soran, şöyle konuştu: “Maalesef yapılan bu köprüler yanlış bir şekilde ve hatalı bir vaziyette yapılıyor. İşin başındakiler de uyarıları dikkate almıyor. Bu proje belki de bizim köyümüzün 100 yıllık ihtiyacını görecek bir çalışma ama yapılan hatalı köprüler nedeniyle hiçbir işe yaramayacak endişesi taşıyorum”

GEREKİRSE ANKARA’YA GİDECEĞİM

Sözlerine bu işin peşini bırakmayacağını da ekleyen Soran, “Gerekirse bu iş için Ankara’ya Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na gidip oradaki yetkililerle görüşeceğim.  Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na ulaşıp sorunumuzu anlatmaya çalışacağım” dedi.