** “Geleneksel Bahar Şenliği” 25 Mayıs 2014 Pazar günü gerçekleştirilecek.

 

 

NEŞE TOSUN

 

Merkezi İstanbul Sultangazi’de bulunan Küçükdoğanca Köyü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin organizasyonunda düzenlenen “Geleneksel Bahar Şenliği” öncesi, dün saat 10.00 sıralarında Küçükdoğanca köyünde kahvaltılı buluşma gerçekleştirildi.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve eşi Şengül Özcan, CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Ali Yetim, Küçükdoğanca Köyü Muhtarı Ercan Yirik, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Küçükdoğanca Köyü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Selahattin Gül ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile köy halkının birarada olduğu kahvaltıda, düzenlenecek şenlikle ilgili mesajlar verildi, görüş alışverişinde bulunuldu.


ÖZCAN: “KÖYLÜLERİNİZ, NE GÜZEL VEFA ÖRNEĞİ GÖSTERMİŞLER”       

Kahvaltıda konuşma yapması için davet edilen Mehmet Özcan, afiyet olsun dileğinde bulundu ve köy halkının gösterdiği misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Kahvaltıya katılan konuklar karşılanırken, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Ali Yetim için ‘komşu köylümüz’ diye tanıtıldığını hatırlatan Özcan, “Ben de köy kökenli biriyim. Bildiğiniz gibi Keşan’ın Seydiköy’ündenim. Bu köyde doğup da burada yaşamayan, dışarıda iş tutmak zorunda kalan kendi köylüleriniz ne güzel vefa örneği göstermişler ki, 4 yıldır kurdukları dernek vasıtasıyla bahar aylarında hıdırellez döneminde hep beraber şenlikler yapıyoruz. Aslında bu şenlikler her köyde, her yerleşim yerinde hıdırellez döneminde yapılır. Bunun bir anlamı vardır. Şu etrafa baktığınızda her yer yemyeşil, hayat yeniden fışkırıyor. Kış bitmiş yaz geliyor, bahar mevsimi. Bunun bereketini kutlamak için çok eski insanlar döneminden gelen bir adettir bu. Ama anlamı da çok büyüktür. Biz insanoğluyuz; doğacağız, büyüyeceğiz, yetişkin olacağız ve öleceğiz. Arkamızdan yeni nesiller gelecek. İşte bunları unutturmamak, yaşadığımız dünyada bize verilen bu bereketlerin şükrünü sunmak esas temelidir, anlamını kavramaktır. Allah’ın verdiği bu toprakların bereketini kavramaktır. Bu konuda dernek yöneticilerinin doğdukları yerleri unutmadan, ‘nasıl buralara biraz daha fazla katkıda bulunuruz’ düşüncesi ile yaptıkları bu çalışmaları önemsiyorum. İlk başladıklarından beri kendilerine yardımcı olmaya çalıştım, her zaman yanlarında olacağız. Allah kimseyi memleketinden etmesin. Hepinizin evinde şenlik bereket bolluk olsun. İnsanoğluyuz, dostlarımızla komşularımızla iyi geçinmek temel hedefimiz olsun. Hepinize afiyet olsun, davetiniz için teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Küçükdoğanca Köyü Muhtarı Ercan Yirik’i de yeni göreve gelmesi nedeniyle kutlayan Özcan, “Seçim kazanmak güzel bir şey. Önemli olan bunun hakkını vermektir. Daha önceki muhtar arkadaşım da buraya çok güzel hizmetlerde bulundu, bu bir hizmet devridir, sizden sonra başka birileri gelecektir. Önemli olan bunun hakkını verebilmektir. Size kolay gelsin, başarılar diliyorum, her zaman yanınızda olduğumuzu unutmayın.” dedi.


GÜL: “BAKTIK Kİ MUHTARIMIZ, BİZDEN HEVESLİ”

Küçükdoğanca Köyü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Selahattin Gül de konuşmasında şunları dile getirdi:

“Dayanışma ve birlik için yaptığımız bu kahvaltı ve bize bu imkanı sağladığı için sayın muhtarımıza çok teşekkür ederiz. Bu sene için şenlik yapıp yapmayacağımızın belli olmadığını söylemiştik. Çünkü seçimler vardı ve bu kararı seçimlerden sonra almayı düşünmüştük. Yeni muhtarımızla aynı fikirde olup olmadığımızı teyit etmek için de bu kahvaltıyı düzenledik. Baktık ki muhtarımız, bizden hevesli. Bu konuda muhtar ve heyetinin, bize çok büyük destekleri var.”

“GELENEKSEL BAHAR ŞENLİĞİ” 25 MAYIS’TA YAPILACAK

Gördükleri destek nedeniyle “Geleneksel Bahar Şenliği”ni bu yıl da yapma kararı aldıklarını ve 25 Mayıs 2014  Pazar günü düzenleyeceklerini bildiren Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz dışarıda olup köyümüze gelip bir hizmet yapmak istiyoruz. İçimizde bulunan yabancı köylerde yaşayan insanımızın da bize destek olması lazım. Biz buraya geliyoruz yabancı gibi, kendi işimizi kendimiz görmeye çalışıyoruz, herkesin bir desteği olması gerekiyor imkanları dahilinde. En azından bazıları maddi bazıları ise manevi destek vermesi gerekiyor. Bu konuda rica ediyoruz. Bizi teşvik edin, bize gaz verin, biz daha iyi ve daha güzellerini yapalım. İnşallah bu bir gelenek haline geldi. 4. yılımız olacak. Biz de görevi devrettikten sonra, bizden sonra gelen arkadaşlar daha güzel daha iyi yapacaklardır eğer biz temellerini sağlam atarsak.”

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a da teşvik ve desteklerinden ötürü teşekkür eden Selahattin Gül, “Her türlü desteği veriyor ve kendilerine çok teşekkür ediyoruz. 3. döneminde de başarılar diliyoruz. İnşallah muvaffak olur, inşallah Keşan’ımıza çok büyük hizmetler verir. Hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ederiz. Bu birlik ve beraberlik hepimizi gururlandırıyor.” dedi.


YETİM: “İNŞALLAH KISA SÜREDE YOL SORUNUNU HALLEDERİZ”

Kahvaltıda son konuşan CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Ali Yetim de, şunları söyledi:

“Ben de Kozköylüyüm ve sizden birisiyim. Gelir gelmez hemen Küçükdoğanca köyü yolu ile ilgili sıkıştırmalara maruz kaldık. Ben de alışma dönemindeyim. İnşallah en kısa sürede bu yol sorununu hallederiz diye düşünüyorum. Hepinize afiyet olsun.”

Konuşmaların ardından kahvaltı sohbet ve fikir alışverişinde bulunulması şeklinde devam etti.